Dobrý deň, chcela by som sa poradiť.Pred 5 dňami mi vytrhli zub múdrosti vravo hore a potom mi zubárka nasadila antibiotiká. Na druhý deň ma však rozbolel úplne iný zub stolička vpravo dole.Je veľmi citlivá na dotyk.Ani po 4 dňoch bolesti neustali, sú síce miernejšie ale zato to stále dosť bolí, bolesť ma prebúdza aj ráno a už dva dni mám zvýšenú teplotu. Kamarátka mi povedala, vraj to môže byť komplikácia po extrakcii pretože vraj zuby sú nervovo prepojené. Zdá sa mi však divné, že bolesť neodchádza, hoci diera po zube múdrosti sa už pekne hojí.Prosím Vás, máte s tým niekto podobné skúsenosti? je to normálne aby to bolelo tak dlho? dakujem Lenka 14
Komplikácie po vytrhnutí zubu múdrosti
Dobry den,
dnes mi zubar vytrhol zub mudrosti, bol tam aj hnisavy vacok. Bolesti hlavy, resp. celej pravej strany su neznesitelne, ziadne antibiotika mi nenasadil, a teplota sa mi vysplhala uz k 39,5. Taktiez ma boli hrdlo a z nosa fukam hnisavy hlien. Jedine, co mi poradil bolo dodrziavat ustnu hygienu a preplachovat si usta harmancekom. Ja si len nie som ista, ci to staci. Viete mi prosim poradit ? Dakujem.
Sústreďuješ sa príliš na ten problém so zubom, čo ťa trápi a keď ti zub dolieči,prestaneš sa sústrediť naň a tvoj problém pominie.
chcem sa opytat ci je mozne ,aby som mal zo zubu psychycke problemy?odkedy mi zacala zubarka liecit posledny zub na pravej hornej strane citim sa coraz horsie ,akoby som mal zabrzdeny mozog.trhala mi zneho aj nervy.
Myslím sí, že to nie je bolesť od extrakcie,ale chyba bude v tom zube čo bolí, asi zápal, kanáliky... ????Netráp sa a choď k zubárovi.