ahojte potrebovala by som sa spýtať tie, ktoré pracujú ako čašníčky, ja študujem na výške a rozmýšlam že by som išla brigádovať ako čašníčka, dosť sa však toho bojím nemám vôbec prax a ani alkohol nepoznám, nepijem totiž v našom meste však iná možnosť práce nie je je tu max 1 obchod a administratíve je to teraz biedne tak ak si chcem zarobiť nič iné mi nezostáva. Prijímajú aj ľudí bez praxe? Za ako dloho ste sa do toho dostali vy? dakujem
Práca čašníčky
ja mam odrobenych 6 rokov ako casnicka a nikdy som ziadny vyucny nemala.To sa da vsetko naucit,len musi mat clovek k tomu vztah.Ja som tu robotu milovala.
nie je čašník ako čašník... ja to vidím takto: existuje obsluhujúci - to je to čo zvládne každý a potom existuje čašník - a na to musíš mať min. výčný list... :)
bella- no myslel som po fyzickej stranke:)
veru tak:)
Help: ja taktiez robim v takom lepsom bare piatky a soboty ked to tam je nabite a musime sa doslova predierat medzi ludi ked roznasame objednavky....a vacsinou sme skor ako rano o stvrtej piatej nekoncili....ale ja neviem podla mna praca casnicky je jednoducha z toho hladiska ze ju moze robit skoro kazdy a lahko sa to nauci ak nie je uplne drevo...netreba na to mat nijake extra kurzy ani skolu...ja som to nemyslela tak ze behat aj 12 hodin v kuse je lahke...ja som dokonca raz tahala zmenu asi 20 hodin...takze zrejme si ma zle pochopila
A budes si musiet zadovazit zdravotny preukaz,ak sa to za 3roky nezmenilo:)
Brigadnickam v restauraciach zvyknu najprv davat roznasat jedla(naucis sa cislovanie stolov),zbierat,umyvat.Len prosim ta ak odnesies jedlo,nevracaj sa s praznymi rukami,ale hned si cestou zbieraj zo stolou,pamataj,kde si chcu doobjednat a kde platit.
Ak sa ti to zapaci a budes sikovna,mozes sa naucit napojovy a jedalny listok,kody na blokovanie a tak budes moct robit objednavky a uctovat.Ak to bude vacsia restika,treba si vybudovat system,do ktor ta zaucia starsie kolegyne.
Ja pracu casnicky milujem,spoznas
stalych zakaznikov,pokecas si.Nemas sa coho obavat.
bella-praca casnicky je jednoducha???
hmm....
zrejme vtedy ak mas za celí den desat hosti,ale nie v bare ci v restauracii a krcme kde sa to toci ako na pase.
Nezavidim im to.
neni čašník ako čašník... do baru obsluhovať presso stroj a čapovať pivo ťa zoberú, ale do nejakej lepšej reštiky by som sa asi ani nepokúšala na tvojom mieste.
no ako kto...niekto chce iba casnicky so skusenostami a niekomu nevadi ze nemas skusenosti a zauci ta sam...
ja som tiez studentka vysokej skoly a privyrabam si ako casnicka...prvu skusenost s touto pracou som zazila ked sme boli cez leto robit v Anglicku a tam vobec nemali problem s tym ze nemam skusenosti. Vsetko som sa v pohodke naucila a to som mala este o to tazsie ze to bolo vsetko v anglictine :)
podla mna sa takejto prace vobec nemusis bat...podla mna je robota casnicky celkom jednoducha....hadam najtazsie na tom bolo naucit sa nosit tri taniere naraz s mojimi malymi rukami :D :D takze sa vobec neboj to skusit