Ked mam 1 x za rok, kazdy rok zapal mocovych ciest, je to uz chronicke?

Príspevok v téme: Ked mam 1 x za rok, kazdy rok zapal mocovych ciest, je to uz chronicke?
monimoni

min rok som mala prvykrat zapal mocovych ciest (vianoce 08/09).... vybrala som na to dost liekov, dokonca nejake 3 mesiace (koniec v juny 09) som brala, ze vraj ockovanie proti tomu. Odvtedy som s tym nemala problem,az do vcera....nerozumiem tomu, ci nezabrali tie lieky ockovacie, alebo zabrali a napriek tomu mozem mat nejaky zapal,ale nie nejak vazny priebeh....
kedy je toto ochorenie povazovane za chronicke? ked sa vyskytuje ako casto?
vdaka

kikka01

Prosim ta mozes mi povedat ze ake ockovanie? ja to mam chronicke uz 7 rokov a o ziadnom ockovanie neviem, dakujem.
Teraz ma napadlo, nemyslis URO-VAXOM?

monimoni

ja tie psychick eproblemy nemam az take velke, len prvy den dva, ked ma to pochyti...lebo ma vsetko boli. Ale cajik isto zozeniem a budem pit.Dufam, ze sa dame dokopy. musim uz bezat k dr. tak pekny dnik a dakujem za tvoj cas

0vendy

ano, zo zaciatku mi aj chutil, uz ho pijem druhy mesiac a uz mi z toho sibe:D nie , tie antib akurat tak skodia, mne sa z nich tocila hlava, mala som take zlte boli, no ak ti este mozem poradit, dokup si valerianove kvapky a uzivaj 25 kvapiek 10 min pred jedlom krasne upokojuju, a este treba jest orechy, zuvat vnat natrzika husieho, zapit vodou - aj ked to znie vtipne :) a este si dat napravit chrbticu. tiez mi to k niecomu pomohlo a este vela vitamikov a samozrejme, moze sa aj studeny ale kazdy den treba cerstvy a radsej davat pozor abys nevynechala, a ja si ho robievam do termosky :) a pomaha, vazne, mne to odprucila moja terapeutka

monimoni

prave preto sa pytam, lebo ATB uz naozaj brat nemozem,uz som ich brala vela anerobimi to dobre.... dakujem ti, ja si to odpisem, nakupim a cajiky ja rada... cize rano si urobis caj a pijes ho cely den? moze sa aj studeny?

0vendy

hej normalne v lekarni tie sypane, okej ale budes to musiet dodrziavat ak to chces ozaj preliecit, takze je to jablcnik obycajny -10g, praslicka rolna -20g,20 g stavikrv vtaci, 20 g listov ribezle ciernej, 20 g vnate mysieho chvosta, 20 g repika lekarskeho, 20 g kvetov bazy ciernej , 10 g pupenov topola cierneho, 10 g vnate bazalky pravej , 10 g kvetov rumanceka praveho, 5 g sistic chmelu obycajneho, 5 g plodov bedrovnika anizoveho

priprava a uzivanie, dve cajove lyzicky zmesi zaliat litrom vriacej vody, luhovat 10 min a precedit, pit po duskoch do 19tej hodiny, po styroch tyzdnoch urobit tyzdnovu prestavku a kuru takto zopakovat este styri razy, zmes ma protizapalove ucinky na mocovy mechur, posobi upokojujuco, podporuje travenie ,

a ked chces este nejake rady a kvapky ti poradim, vies neje to sranda, bakterie vraj behaju z vajecnikov do mocaku a naopak, a atb sa toho nezbavis

monimoni

ak by si bola taka zlata, vymenuj mi ich.
to si kupujes byliny zvlast v nejakych sypanych zmesiach? alebo je to pokope ako nejaky produkt?
ja si dost bylin aj sama zbieram a susim

0vendy

no presne a poviem ti, ze mne tie pocity nespokojnost, uzkostlivosti prerastli do normal zivota, aj ked som prave nemala zapal,a sposobuju mi vela problemov, no vies tych bylin je 12, chces ich vymenovat?

monimoni

mne sa to vratilo vlastne len vcera, po tej dobe.... idem hned dnes k doktorke, snad to nebdu etake vazne a rychlo sa to prelieci
a ake byliny uzivas?
inak, ja vzdy ked som mala tieto problemy, bola som velmi podrazdena, uzkostliva a nepokojna....

0vendy

no ked sa ti to vracia, pravdepodobne to bude chronicke, tiez sa mi to vratilo po roku, aj ked som brala rozne tabletky, teraz to preliecujem zmesou bylin a pol roka musim pit liter caju z tych bylin aby sa to preliecilo, pretoze som z mocoveho zacala mat aj problemy, ktore ovplyvnuju psychiku - lebo to s tym suvisi, behala som po vela vysetreniach,,