Virtualne priatelstva

perlorodka

Liona, určite Ti to odhalenie pravdy za to stojí, lebo inak budeš stále lietať a vidieť dotyčného ako toho "naj". Ak chceš vytriezvieť určite sa s ním stretni, ak si rojko a chceš len snívať, nestretávaj sa a len si ďalej píšte.

Liona

Perlorodka, svata pravda. Aj ja mam pocit, ze toho druheho si velmi idealizujem, ze ho tak chcem prosto vidiet a, ze realita moze byt uuuplne ina. Ved cez pismenka nezistis, ako sa ten druhy smeje, ci pri tom nahodou rozkosne nekrochka ;), nefrkaju mu slinky pri rozpravani, nekraca po spickach ako primabalerina...Neviem,ci mi to odhlanie reality za to vobec stoji.

perlorodka

beskyd, pýtaš sa ako sa dá doplatiť na virtuálne priateľstvá, citujem Ťa :"človek ti o sebe dá vedieť, len čo uzná za vhodné, tvoj názor na neho je vytváraný len z tohto jedného zdroja"....tak a vďaka tejto skutočnosti, hrozí, že si dotyčného zidealizuješ, utvoríš si o ňom práve tú mylnú predstavu. Veď aké jednoduché je písať myšlienky a postoje, keď máš čas na rozmyslenie, keď si v bezpečí domova a v anonymite. Keď potom ten na druhej strane, prestane mať nedhľad nad vecou a pri najhoršom sa zamiluje do to obrazu vytvoreného písmenkami,tak práve vtedy hrozí nepekné sklamanie.

beskyd

perlorodka, ved ano, ja tiez hovorim ze niet nad realne bezprostredne spoznavanie, ale vysvetlil som aj dovody preco je niekedy v tomto smere net vykupenim, aspon pre mna:) inak aka dan? ako sa da doplatit na virtualne interakcie? ved stretnes sa, nepaci sa ti, zle si odhadla, nic sa nedeje, je kopec dalsich, ides hladat inde.. jedinu vaznejsiu nevyhodu to ma v tom, ze cloveka na takom stretku nespoznavas cez prezite situacie (ako ked ste na intraku, v triede, v praci, na pive s partiou, na vylete, na chate) ale iba cez jeho/jej "predstavenie", ktore samozrejme nemusi byt vzdy pozou a lzou, ale nedava taky verny obraz o cloveku, teda obraz o tom ako sa sprava a aky ma prejav v jednotlivych situaciach. zjednodusene povedane, clovek ti o sebe da vediet len to, co uzna za vhodne, tvoj nazor nanho je vytvarany len z tohto jedneho zdroja, co je podla mna malo:) ale stale som presvedceny o tom ze kym budem zit v BA, velmi rad to autenticke spoznavanie v mieste bydliska ozeliem v prospech elektronickej komunikacie s babou odinakial kde je nejaka sanca ze k nej sa daju citit nejake sympatie aspon:)

perlorodka

beskyd, musím uznať tvoj správny odhad na virtuálne priateľstvá, vystihol si to takmer dokonale, ale nedá mi nepripomenúť, že niet nad osobné a reálne spoznávanie človeka, čo ale v dnešnom svete akosi nejde a net umožňuje zvýšiť ten počet nových priateľov, no často si vyberá aj svoju daň a kto sa s ňou nevie vysporiadať, doplatí na takéto virtuálne harašenie...zrejme každý poznačený vie o čom píšem :)

Lily.

Mna do 20tky nezaujimali takmer ziadni chalani zo Slovenska. Je jedno z akej casti. Slovaci mi prisli proste na mile vzdialeni od mojej mentality a nudni. No u mna sa to tykali, ze som mala ine "vzory" vo svojom svete, take tatinkovske, milujuce americko serialove, cize som mala city nastavene mimo Slovensko, aj keby sa tu taky "zazrak" vyskytoval. Som rada, ze po 20ke som sa premerovala aj na Slovakov, bo je tu vela takych, no problem bol, ze vela, ale ziadny pre mna. Az po 27micke...no oplatilo sa pockat - to hovorim s odstupom casu, bo vtedy to bolo peklo pre mna. Keby nebolo netu, tak by som nemala sancu spoznat blizsie ziadneho chalana asi, bo prvy blizsi kontakt s opacnym pohlavim som zazivala prave cez net v bezpeci domova. Bo ja furt doma pri telke a s knizkami, tak ziadna sanca kdesi vonku.

Liona

Hmmm, nieco na tom bude...aj ja som zo stredneho Svk ;)
Inak som rada, ze tá nepreumelkovana/virtualna cast civilizacie, ta zachranila od uplnej izolacie ;o)

beskyd

co sa mi nezda na babach v BA? neprirodzenost, malomestiactvo, komercnost, preafektovanost a vo vseobecnosti ma prilis neocaruje pohlad na zenske ktore sa tvaria ako keby im niekto zjedol obed a ktore vyzeraju ako keby ich vyrabali v poluse alebo auparku ako seriovu vyrobu za pasom, jedna ako druha, bez iskry, sarmu. myslim ze vysvetlit nejakej blavacke ze zenu nerobia peknou cool & trendy handry a doplnky k nim, ale skor vystupovanie a prejav by bolo ako naucit rybu plavat na piesku:) iny kraj iny mrav, ked som zil na strednom slovensku, bolo to podstatne lepsie, nebol problem stretnut a spoznat prirodzenu, prijemnu a spontannu veselu babu bez kila umelin na tvari, vo vlasoch.. takze ma net svojim sposobom zachranil od uplnej izolacie od opacneho pohlavia za co som mu vdacny:)

Liona

Beskyd, naco mi je dobre to vediet? Asi zvedavost ako to beru a prezivaju druhy, taktiez najst par rad.Kazdy nazor je dobry, len treba vediet, co si z neho vybrat...Inak, otazka trosku od temy, ale co sa ti nezda na babach v Ba?