Twnto rok maturujem a strašne by sm sa chcela dostať na medicínu lenže až tent týždeň mi prídu poštou tie pdoklady na prijímačky a veľa ľudí ma straší, že teraz je už na to dosť neskoro sa začať na ne učiť :( ... prijímačky sú až v júni a do treaz som si myslela, že to v pohode zmaknem, ale už začínam mať strach či to srtihnem :( poraďte prosím, či mám šancu to zvládnuť, keď biológia a chémia na gymnáziu na ktorom študujem je dosť na vysokej úrovni :(
Medicína Košice
a už viem prvych 50 otazok z bioly :D
no výborne :) inac to treba overene kopie poslat vysveceni teraz??
no martinka nakoniec som si dala aj zubne lekarstvo, cize sa budem ucit z tych istych podkladov :)
tak akoze 300 eur ma stoji cambridge a statnica dokopy ale tak radsej si spravim teraz mozno sa mi to niekedy zide :)pisomna z litiky az na ten sloh by mala byt v pohode....akurat ze sa bojim na ustne sak to je tolko toho ze az :D .... no z chemie mi uz treba len tuky , cukry a toto inak uz mam vsetko organiku viem tak ze ked ma o polnoci zobudis ti poviem vsetko o arenoch :D .... ano z KE aj ty? :D
cambridge bleeeee :D nam prisla profka co ma same certifikaty, ale ona zila dlho v zahranici, ti poviem take tempo sme nahodili,ze koniec :D ja sa budem ucit asi najviac anglinu :D ja slohy nastastie pisat viem, prave vcera som si pozerala litiku troska, ta akoye o nicom ta pisomna matura bude asi:D a no my sme biolu presli skoro celu uz iba cloveka nam treba a nejaky system zivocichov.ako biola nic, ja sa bojim chemie :Da ty si z ke ?:D
aha prepac som si druhykrat precitala :D asi si nemyslela biolu ale vseobecne ci sa ucim na pisomne :D tak na anglinu sa ani ucit nebudem :D a slovinu ani nehovorim sak ja slohy pisat neviem :D a plus este tent rok robim statnice a cambridge FCE z angliny :D
ako rezijem genetiku ale ze by som sa za nou trhala to nie :D tak ti drzim palce :) nech ti to vyjde s tymi bunkami :) .., tak ja akoze tu knihu zhanam a uz som si ju z PO objednala minuly tyzden dneska volam..a ze az dneska poslali ....ma porazi....nech ju mam cim skor....heh pisomne matury z bioly?? no pokial viem su pisomne matury len zo sloviny, angliny a matiky nie?? :D sak ja mam zopakovanu akurat celu genetiku plus celu tu zelenu knihu botaniku....no a plus na seminari opakujem zzivocichy a skaceme na ekologiu a proste chaos :D a plus mam este dve hodiny tyzdenne biolu taku co mam s celou triedou kazdy kto z nej nematuruje nadava ale tak co sa da robit no a tam berieme ludske telo :D hore dole :D z kadeho nieco apson viem :D
no ta genetika, ja som ju neznasala kym som sa do nej nedostala a profka mi povedala, ze som mimoriadne nedavana, som sa smiala :D a vies ako ked clovek chce nieco studovat neodradi ho nic:)mne nevadi botanika, ale potom by som sa chcela specializovat na tie nadorove bunky.a medina, no ti vravim, porobis tie testy a vezmu ta urcite:) a uz ucis na matury? aspon na pisomne ?:D
ja po medine strasne tuzim neviem si predstavit co ine by som chcela studovat :) .... som davnejsie chcela byt pediatricka lenze to je strasne tazke babatko place ale nepovvie ti co ho boli....a je to praca zodpovedna nemozem si len tak tipnut diagnozu....co ak daco pohnojim....no a nedavno som zistila ze je v dnesnej dome dobra ta esteticka dermatologia- lifting, liposukcia atd.... takze chcem kozne lekarstvo :) .... no a davam si aj farmaciu v KE aj ked je tu len dva roky takze zatial ziadni absolventi...a tiez uroven asi nizsia ako v BA, prahe atd.....no a poistku si davam UPJS prirodovedecka -biologia :) mna bavia rastlinky takze botanika lenze uplatnenie neviem no....vraj genetici dobre zarabaju lenze mna genetika nejak neberie :D
martinka, no davam na medicinu prihlasku, ale nie je to moj ciel :) to len davam tak, ze co ak :D sesterka mi studuje na medine, knihy ma pokupene, je 4 tacka a vidim ako nici nervy:D tak si vravim, aj keby zadarmo vsetko bolo, neviem ci by som chcela:D lebo lekar je povolanie zodpovedne a musi tu pracu nadovsetko milovat a oddat sa jej.a ja skor rodinny typ, ze rodina a venovat sa im:D ja sa viem predstavit byt v labaku a skumat:) bud nove lieky alebo hocico najlepsie rakovinove bunky, lebo ta strasna choroba mi vzala velmi vela blizkych ludi, tak asi preto som si dala cisto biologiu na UPJS :)kedze to je bez prijimaciek tak uz len cakat ci sa postasti:)potom take, ze bokovky zubarina:D no neviem :) a ty ? iba medinu davas ?:)