Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Krštiny

Príspevok v téme: Krštiny
monte2

ahojte, chcela by som sa spýtať, na krštiny.. viem, že sa robia až po mesiaci, ako sa bábo narodí, ide sa do kostola, to viem, len neviem čo s oslavou. volá sa celá rodina alebo iba babky a dedkovia, alebo ako to je? my by sme chceli robiť krštiny doma, ale že aj tak to vychádza dosť draho. a chceli by sme volať aj rodinu, nie len pár ludí. tak by som sa chcela spýtať, čo asi tak vyjdú také krštiny......dakujem pekne

aluska1

suhlasim s fiskusom
ako sa mozte zaviazat k nejakej viere, ked tam knazi pravidelne znasilnuju deti a sexuju kade chodia??? vid katolicka cirkev, ale urcite je to aj v inych

fiskus

Nebolo by lepšie len osláviť narodenie dieťatka a otázku viery prenechať jeho slobodnej vôli až tomu bude rozumieť? Po rôznych kauzách a prešľapoch, ktoré tá či ona cirkev napáchala by som ho k ničomu neviazal.

lienočka765

Krst dieťaťa sa môže konať aj o dva týždne, zaleži to od toho, či sa žena už na to citi tam isť... a oslava? oslava nemusi byť aj žiadna, obyčajny slávnostnejši nedelný obed. podstatou krstu nie je veľká ceremonia a čo najdrahšia oslava, ale to že tvoje dieťa sa narodi z ducha.

Morzsi

Ahoj Oleandraa

moja malá sa narodila v júli ale nakoľko krstný tates 26. júla letel späť do Írska museli sme krštiny odložiť až keď sa vráti. Prišiel pred vianocami a my sme krstili prvú nedeľu po vianociach, síce chcela som na 1. sviatok vianočný ale farárka nemala čas.
Malá mala 5 mesiacov a 7 dní.

Krštiny by sa podľa Biblie mali robiť až po 6- nedelí keď už žena nekrváca , pretože ak si zoberieš starú zmluvu tam sa píše že je vlastne " nečistá".
kde presne sa to nachádza musím pozrieť.

U nás bola svokra ( je vdova ) švagor švagriná neter synovec. Krstný je slobodný jeho mama moja teta jej dcéra a 2 syn . Moji rodičia neprišli ani brat zo sestrou ( slobodný) nakoľko o mňa a malú nejavia záujem .
oslavu sme mali doma a vyšlo nás to okolo 50 eur . Starý je kuchár - čašník on varil

na pitie sme mali nejaké červené víno , minerálku, kofolu, nealko

ryža, grilované kura , fašírky , zemiaková kaša , perkelt a ešte nejaké mäso na prírodno .

ako prílohu sme mali čalamádu , uhorky , kompót .

Rozprávkovú tortu piekla moja teta

oleandraa

moja sestra ked mala krstiny svojej dcerky tak sa volali len stary rodicia a mali sme este surodencov a to je vsetko ... mali sme to doma... spravili sme slepaciu polievku a rezne ... torticku sme mali objednanu zopar zakuskov ... nieco slane... flaska vinka a je .... ako na nejaku oslavu proste.. netreba nic viac podla mna.... a bolo dobre mozem povedat :)

meggy10

krstiny sa nemusia robit po mesiaci, aj po 2 tyzdnov aj ihned aj po roku a su aj taki co nedaju pokrstit. a naco ti je cela rodina na krstiny? staci akurat tvoji rodicia s jeho strany rodicia a krstny rodicia naco celu pereputu?