ahojte, chcela by som sa spýtať, na krštiny.. viem, že sa robia až po mesiaci, ako sa bábo narodí, ide sa do kostola, to viem, len neviem čo s oslavou. volá sa celá rodina alebo iba babky a dedkovia, alebo ako to je? my by sme chceli robiť krštiny doma, ale že aj tak to vychádza dosť draho. a chceli by sme volať aj rodinu, nie len pár ludí. tak by som sa chcela spýtať, čo asi tak vyjdú také krštiny......dakujem pekne
Krštiny
keby sa nedajboze nieco stalo, tak potom pochovaju, ked nieje pokrstene?
suhlasim s fiskusom
ako sa mozte zaviazat k nejakej viere, ked tam knazi pravidelne znasilnuju deti a sexuju kade chodia??? vid katolicka cirkev, ale urcite je to aj v inych
Nebolo by lepšie len osláviť narodenie dieťatka a otázku viery prenechať jeho slobodnej vôli až tomu bude rozumieť? Po rôznych kauzách a prešľapoch, ktoré tá či ona cirkev napáchala by som ho k ničomu neviazal.
Krst dieťaťa sa môže konať aj o dva týždne, zaleži to od toho, či sa žena už na to citi tam isť... a oslava? oslava nemusi byť aj žiadna, obyčajny slávnostnejši nedelný obed. podstatou krstu nie je veľká ceremonia a čo najdrahšia oslava, ale to že tvoje dieťa sa narodi z ducha.
prepáš monte , správa patrila tebe prehliadla som
Ahoj Oleandraa
moja malá sa narodila v júli ale nakoľko krstný tates 26. júla letel späť do Írska museli sme krštiny odložiť až keď sa vráti. Prišiel pred vianocami a my sme krstili prvú nedeľu po vianociach, síce chcela som na 1. sviatok vianočný ale farárka nemala čas.
Malá mala 5 mesiacov a 7 dní.
Krštiny by sa podľa Biblie mali robiť až po 6- nedelí keď už žena nekrváca , pretože ak si zoberieš starú zmluvu tam sa píše že je vlastne " nečistá".
kde presne sa to nachádza musím pozrieť.
U nás bola svokra ( je vdova ) švagor švagriná neter synovec. Krstný je slobodný jeho mama moja teta jej dcéra a 2 syn . Moji rodičia neprišli ani brat zo sestrou ( slobodný) nakoľko o mňa a malú nejavia záujem .
oslavu sme mali doma a vyšlo nás to okolo 50 eur . Starý je kuchár - čašník on varil
na pitie sme mali nejaké červené víno , minerálku, kofolu, nealko
ryža, grilované kura , fašírky , zemiaková kaša , perkelt a ešte nejaké mäso na prírodno .
ako prílohu sme mali čalamádu , uhorky , kompót .
Rozprávkovú tortu piekla moja teta
moja sestra ked mala krstiny svojej dcerky tak sa volali len stary rodicia a mali sme este surodencov a to je vsetko ... mali sme to doma... spravili sme slepaciu polievku a rezne ... torticku sme mali objednanu zopar zakuskov ... nieco slane... flaska vinka a je .... ako na nejaku oslavu proste.. netreba nic viac podla mna.... a bolo dobre mozem povedat :)
krstiny sa nemusia robit po mesiaci, aj po 2 tyzdnov aj ihned aj po roku a su aj taki co nedaju pokrstit. a naco ti je cela rodina na krstiny? staci akurat tvoji rodicia s jeho strany rodicia a krstny rodicia naco celu pereputu?