Ponuka prace? Financné skupiny!

Príspevok v téme: Ponuka prace? Financné skupiny!
Olivia09

Neviem ani kam to mam napisat, jednoducho som taka rozculena, ze potrebujem pocut nazor aj niekoho ineho:) som studentka, a popri studiu si hladam pracu alebo brigadu...Zarazilo ma, kolko firiem ponuka "SERIOZNU ADMINISTRATIVNU PRACU" pricom ked tam zavolate, jedna sa o financne poradenstvo a neviem ake klamstva ludi, ktorych sami musite najst, nalakat a predat...mate skuseonosti s takymito organizaciami???pretoze ja som to ako naivna este vtedy strdoskolacka skusila...a pretoze NEVERIM TOMU,ze niekto na TOMTO moze zarobit..je to smutne..aj z toho hladiska, ked niekto studuje 5 rokov vysoku skolu a potom mu akasi FINANCNA SKUPINA ponuka robotu , kde moze zarobit statisice a nepotrebuje ani vzdelanie prveho stupna!!!!!

tekvicka_

ako nic proti financnemu poradenstvu, ja by som to nerobila lebo fakt to nie je pre mna, ale tiez mi stasne vadi to, ze v ponuke prace je administrativny pracovnik, marketingovy manazer, iny manazer a pod, ked som hladala brigadu tiez pisala na takého ponuky este ked je tam vzdy uvedena jedna kontaktna osoba, ziadna konkretna firma, ziadne zameranie prace.a samozrejme ze sa vzdy ozvu a teda konkretne u nas sa z toho vzdy vykluje ovb. no uz ked vidim nieco ze tam su v nadpise 4 nejake pozicie a ziadne poziadavky, vzdelanie od zakladneho po vs tak uz to radsej ignorujem. takze ide fakt o to, ze to skryvaju pod kadeco asi aby sa ozvalo co najviac ludi a je to take blbe ze nemozu rovno napisat o co ide.

AdamKrt

Zalezi, AKA je to financna skupina a AKE maju riadenie.

Je pravda, ze vacsinou sa prebera zo zahranicia riadenie alias multilevel marketing. Oni nechcu hovorit moc o praci, pretoze na to idu psychologicky, vyvolat v cloveku zaujem, chytit ho na udicku.

Problemom je, ze niektore poradenske firmy beru kazdeho, alebo skoro kazdeho. Dobry financny poradca by sa mal nieco naucit, nieco vediet, ale niektore skupiny - im staci dostavat len informacie z hora, nerozmyslat a tak budu podsuvat klientovi, co sa im hodi a nie co je pre neho dobre.

Ale su aj ini poradcovia, kde k tomu pristupuju profesionalne a snazia sa urobit pre klienta dobre. Vo vacsine pripadov vsak ide o take lahke formy investovania, kde skor klientov ucia, ako setrit. Ide o zivotne poistenie, investicne poistenie, urazove poistenie, ci poistky ineho druhu, uvery, hypoteky, alebo podielove fondy /akciove, penazne, dlhopisove/ atd. Lenze, ak mate trochu prehlad na financnom trhu a chcete aj po takomto slusnom poradcovi radu, kde investovat, vela sa nedockate, pretoze oni su zvaca iba taky financny zaklad a neradi chodia do investicii s vyssim zarobkom a rizikom.

Isteho casu som to chcel skusat, presiel som par skoleniami. Technicky mi to nerobilo problem, lebo v tomto odbore som mal uz z minulosti dostatok informacii, ale prakticky som videl, ze je to skor o marketingu a presvedcovani. Videl som lepsie riesenia, ale tie sa nerobili. Tak som toho nechal hned v zaciatkoch.

Naproti tomu kamarat - ten pre to opustil pracu, zalozil si firmu a teraz uz vo viacero mestach pre neho robi par skupin ludi. Prijem ma slusny, ma uz druhe auto.

Ono je to ako taka hierarchia, ze najskor zhanate ludi, potom zhante aj spolupracovnivkov, tvorite tym, ktory bude zhnata ludi, skolite ho, vytvorite si vlastneho veduceho a oni budu robit to iste. Je to nieco na sposob pyramidovej hry, pretoze toto funguje, pokial to robite na trhu, ktory je prazndy a nieco take tu nebolo. Lenze, ked je uz skupin vela, konkuruju si a je to tazsie a tazsie. Oni mavaju rebricky, kde podla urcitych bodov rastiete do nejakeho \"levelu\" a na zaklade toho dostavate peniaze od ludi, ktorych ste zaucili a ktori hladaju dalsich spolupracovnikov, ci klientov. Takto mozete na rebricku stupat a uz ked ste na istej urovni, vobec sa nemusite zaoberat klientami, riadite skupiny ludi, co riadia dalsie skupiny a idu vam z toho slusne provizie.

Iste, da sa na tom zarobit, ale dostat sa na vyssie postavenie, je fuska. Tiez nie kazdemu sadne zhananie klientov, ci spolupracovnikov.

Oni maju predstavu, ze klienti sa zo zaciatku zhanaju tazsie a ak im urobite kvalitne poradenstvo, tak vam daju dobre odporucania medzi priatelmi a mate dalsich klientov. Lenze to neni take jednoduche. Napr. vyuzil som tiez financne sluzby tychto skupin a uzatvoril nejake zmluvy, lenze teraz po par rokoch vidim, ze by boli teraz urcite aj lepsie produkty, ale je tam viazanost a zarobok z vyslednych financii, nic moc, alebo clovek bude rad, ked bude na nule...

Zas tak by som neodsudzoval co robia, ale sposob, ako to robia, nemusi byt vzdy najstastenjsi. To ich tajnostkarstvo zo zaciatku - sa mi nepaci a je nefer takto ludi namotavat. Na druhu stranu oni vedia, ze tento sposob riadenia ludi je u nas nepopularny a keby vyrukovali hned s pravdou von, tak im na konkurz nikto nedojde :)

Vidim toho kamarata, ma sa dobre, lieta, vybavuje. Ide mu to, slusne zaraba. Ale to financne poradenstvo by som bral ozaj iba take ZAKLADNE. Preto sa oni radi orientuju na masu ludi, pretoze vacsina ludi ma zakladny problem financie si ustrazit, nieco usetrit. Je pravda, ze dost ludom aj tymto pomahaju, pretoze im ukazu cestu. Ale ozaj je to len taky financny zaklad a preto mozno tieto skupiny obcas mavaju tendenciu zobrat aj kdekoho. Ine skupiny si zas vyberaju a kladu na uchadzacov aj urcite vzdelanostne predpoklady...

Olivia09

:) PRESNE!! najlepsie na tom je, to ich slubovanie..nam tam jeden chlap...no nemohol mat viac ako 25...vysvetloval princip podnikania...ze kolko mozeme mat..tisice, neskor stotisice...ked som sa opytala o co vlastne ide , tak isto to zaobalovali, nic konkretne z neho nevyslo, len som asi tristo krat pocula-zastresujeme vsetko ohladne financii..CO VSETKO...studujem reklamu a to co tam hovorili na zaciatku som mala nastudovane od A do Z z marketingu, ved aj reklama je o tom ako predat..preto sa takisto sustredili na mna..isla som aj na druhe stretnutie a cakala som co sa z toho vykluje...:D ked som videla dvoch predtym nijako vyraznych panov uchadzajucich sa o pracu ZRAZU V OBLEKOCH s kozenymi diarmi mala som dost!!:Da ked si od nas vsetkych zacali pytat vypis z registra trestov, kopiu obcianskeho, vykaslala som sa na to...volali este tri krat..NACO, ked je ta praca TAKA lukrativna?:)nemali by zaujem o jedneho cloveka hore dole

dobra vila

No, mne sa to stalo tiez. Vedela som dopredu, ze to bude nieco s financiami, ale pisala sa tam kancelarska praca, tak som si myslela, ze klienti budu chodit tam, alebo mi iba proste nieco veduci podstrci a ja to spravim tam v KANCELARII. Vyklul sa z toho financny poradca, praca na principe - behaj a zhanaj... super, nie? Dost ma to zarazilo, nikde sa to v popise prace nepisalo, v tom momente som vedela, ze o pracu nebudem mat ZIADEN zaujem, ale nechcela som z pohovoru len tak zdupkat.
Boli sme tam viaceri, vybrali si mna. Pritom ked sme sa dostali k jadru veci, ze ja by som mala behat, tak sa uplne dalo vidiet, ako som stratila zaujem... predtym som tak bojovala, presviedcala, cele to obalili cukrom, vyzeralo to na peknu pracicku, toto podotkli na koniec. No chapes tomu?! Ved to nakoniec bola uplne ina praca!! Volali mi aj potom, ale nedvihala som... Nemala som na nich chut, vysvetlovat im preco nie a pocuvat ich recicky, alebo presviedcacky. Viem, ze to bolo srabske nebrat telefon, bolo to asi prvykrat v zivote, co som sa takto z niecoho vyzula, ale mam v pazi, ved k nim robit aj tak nikdy nebudem chciet ist O:)