Zuby múdrosti a krivenie zubov

Príspevok v téme: Zuby múdrosti a krivenie zubov
majuskaja

chcela som sa Vás spýtať či má niekto z vás také skúsenosti že mu v pohode vyšli všetky zuby mudrosti, čiže ma 32 zubov ale cíti tlak v sánke a trpnutie. Chcela by som si dať vytiahnuť zub múdrosti ale stomatolog povedal že nie je potrebne. Ze ten tlak raz prejde ale ja to nemozem vydrzat. rozumie sa niekto do tejto oblasti, Mám aj RTG snímok.pls

OSMICKY

hej fenix,urcite to bool taky isty pripad.
a co sa pajedis:-DDD
mna operoval dr Nagy,ale nemyslism si,ze zvolil taky postup lebo som bola nespolupracujuca.alebo cosi ine.moj problem asi je,ze neviem otvorit usta dostatocne aby sa mohol lekar dostat ku korenom osmiciek ktore boli naleziaka a nie zvysle.asi preto zvolil celkovu.ako som pisala po operacii som mala opuchnute lica/sestra mala ten isty zakrom v lokalke a jedine co mala opuchnute boli dasna/ do takej miery,ze ked som sa pytala lekara ako je to mozne povedal,ze mi museli vyhodit sanku.ze sa nedalo dostat k tym korenom.a ak sa dobre pamatam, som mala aj natrhnuty kutik:-((.neviem ako by mi vyhodili sanku bez podania i.v myorelaxoncii a ako iste vies urcite myorelacxancia potrebuju aj ventilaciu, tak asi jedno z druhym.iste ze by som si si nenechala robit tento zakrok v takej miere v lokalke.

fenix

osmicky
nie som pre teba ziadny mojko
bol som pri tom ked to robil jeden docent na heydukovej v lokalnej anesteze.
ale iste,mas pravdu

ZUBKY

majuskaja,ak ti KORENE omiciek tlacia na ostatne,moze dojt k pokriveniu zubkov.treba si vyziadat nazor aj druheho zubara,najslepsie ortodontistu, nespoliehaj sa len na jedneho, su rozne teorie a kazdy zubar si moze osvojit inu.takto je to v medicine..niekto ti povie vitamin C ano ako prevencia lahkych infekcnych ochoreni super,, iny nie, ziaden vyskum to nepodlozil.to bol len prikladik.obratila by som sa priamo na ortodontistu, co sa zaobera tymto problemom/strojceky./.ak doslo k pokriveniu zubkov v dosledku natlacania osmiciek,a vytrhnutie by vyriesolo problem tak len ciastocne-nevyrovnalo by uz zubky,ak su velmi pokrivene,jedine strojcek by to napravil.

ZUBKY

denz ty si nieco pocul/a o emryonalnom vyvoji a zakladani zubov??su ludia ktori si umyvaju zubky 3 krat denne a maju ich pokazene,hoci dodrziavaju hygienu.tu nehovorim o sladkostiach v detskom veku.to ss pokazenymi osmickami nic nema,kedze tie v priemere vyrastaju po 20 roku.inac kazivost sa da aj zdedit.okrem toho, trvam na tom,ze zuby osmicky ako posledne z prerezavanych zubov maju zvysenu nachylnost na kazivost.

maker

denz, osmicky rastu niekedy aj niekolko rokov, dasno je mierne odchlipene a pod neho sa aj pri najlepsej hygiene/ustna voda, medzizubne kefky../ mozu dostat necistoty. Spytaj sa zubara, takze "zubky" napisl/a pravdu.

majuskaj

ZUBKY
ja ich mám úplne zdravé bez kazov a vyšli mi asi pred rokom, ale cítim strašný tlak na sánku a začali mi na seba tlačiť a kriviť sa...skôr tlak cítim na zuby, mne povedal stomatolog že ked sa už krivia už sa nezastavia ani po vytrhnutí ale iný stomatolog povedal že by to možno pomohlo a že aj ten tlak by povolil, lenže je nezvyčajné že až po roku výjdenia týchto zúbkov sa začali kriviť. Je to také 5O : 50 percent či to pomôže...a je pravda že vyvtrhnutie zúbov múdrosti na hornej sánke, môže sánku poškodiť?

DENZ
Tak ak sa budeš neviem ako starať o zúbky, ked raz nebudeš mať dostatok miesta v sánke a začnu na seba zúbky tlačiť, tak sa ti začnu kriviť a lámať kvoli tlaku a zubný kamen nemá s tým nič spoločné

Denz.

vies.....ak rodicia davaju detom sladkosti.......niet divu,ze sa kazia.
A taktiez o pravidelnom umyvani a sposobe .

ZUBKY

hej denz poznam,poznam.ale co narobis,ked sa pokazia uz v zarodku?? si asi nepocula o ludoch ktorym sa kazia zuby i napriek najlepsej starostlivosti?ano,stava sa,ze vyjdu uz pokazene, to mi povedala moja zubarka,ktora nie je zakonzervaciu osmiciek.