ahoj, to ja som ti vcera pisal s nickom pneumotorax, nechcelo sa mi lognut :), no ale k veci.
stalo sa mi to pred 6 rokmi. mal som vtedy 16. kedze to bol spontanny pno, tak sa mi to stalo len tak, z nicoho nic. bol som drenovany, operaciu som ziadnu nemal. teda samozrejme neratam ten maly operacny zakrok, ktory museli lekari vykonat aby mohli spravit drenaz hrudnika.
pichanie v hrudniku citim este aj teraz, ale iba obcas. lekar mi povedal, ze je to normalne, ze to ani nemusi mat suvis s plucami a vraj sa nemam nicoho bat. a vraj to moze sposobovat aj to, ze mi mohli pri drenazi poskriabat hrudnu dutinu a pluca sa zrastli s dutinou a preto ma to niekedy moze pichat. ono to vlastne ani nepichaju pluca lebo pluca nemaju nervove zakoncenia, cize pluca nebolia. na nejaku slabost v oblasti ramien si nespominam alebo ak aj bola, tak zrejme netrvala velmi dlho.
moj lekar mi povedal, ze sa nemam nijak obmedzovat, teda mozem sportovat, robit cokolvek. akurat mi povedal, ze by som nemal fajcit, ale to ti povie kazdy lekar :) inak nemam osobne pocit, ze by ma to nejako obmedzovalo alebo nieco podobne. zijem tak ako aj predtym. ale ja nie som lekar, takze neviem, ci to iste plati aj pre teba. na to by si sa mal spytat, ked pojdes najblizsie na kontrolu. inak ako casto tam chodis? robili ti CT pluc?