Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pneumotorax

Príspevok v téme: Pneumotorax
miroko1234

Dobry den,

chcel by som sa opytat ci ma niekto skusenosti so spontannym pneumotoraxom. Ja som ho mal pred 2 mesiacmi mal som zavedeny dren neoperovali ma. Ale stale mi pretrvavaju bolesti okolo klucnych kosti a ramien skor ich mozem popisat ako taku slabost na tych miestach. Niekedy ma aj picha v hrudniku. Bolesti su skor kratkodobeho charakteru. Chodim pravidelne na plucne. Je tu niekto taky kto to prekonal alebo kto s tym ma skusenosti. dakujem

miroko1234

neviem preco mi nerobili ct ale na ziadne ma este take vysetrenie neposlali len rontgeny...a tak ja som lezal v ba v tom ruzinove tam sa tym dost zaoberaju a este tie hagy ale tak dufam ze sa to uz nevrati vies predtym som bol aktivny sportovec robil som thaibox a mi povedali ze aspon rok to nemam robit ani dvihat tazke cinky tazka posilka a tak a tie bolesti ma hnevaju lebo ten pno ma velmi vystrasil vtedy....lebo to nebola vobec sranda....doktor vravel ze to moze mat rozne dovody to pichanie ale vravel ze mozno aj zrasty alebo hocico a mal si aj tie cviky na dychanie rehabilitacne? neviem ja sa len stale bojim ze sa mi to vrati take blbe pocity mam odvtedy

rofl

liecili? no mna len zadrenovali, odsali vzduch - to na are, a potom som skoncil na plucnom. a ziadna bratislava alebo hagy. "liecili" ma u nas v nemocnici v nasom meste. ziadna lepsia nemocnica. akurat na kontroly chodim do nitry-zobor, to je dobra klinika, maju dobre vybavenie a dobry personal, tam som spokojny.
ja som to pichanie citil na hrudniku, zhruba oblast prsnych svalov alebo tak. mozno aj na chrbte, ale mna to uz picha tak sporadicky, ze sa tym uz viac-menej nezaoberam. len obcas sa mi stane, ze ked ma pichne, ze mam potom chvilu problem s dychanim, akoby som sa nemohol poriadne nadychnut, ale to ma velmi rychlo prejde a na to mi lekar povedal, ze je to v poriadku aj podla vysledkov vysetreni. ale ak si dobre pamatam, tak po pno som mal pocity pichania castejsie, takze si myslim, ze to pichanie, ktore pocitujes, by malo byt v poriadku. a s doktorom si sa o tom rozpraval? co ti na to povedal? zvlastne, ze ti zatial nerobili ct. mne ct robili este na plucnom. a povedali ti, ze pojdes na ct?

miroko1234

nazdar na CT som zatial nebol robili mi len rontgeny mal som to pred dvoma mesiacmi takze este som mal len 2 kontrolne rontgeny. a ked sa mozem opytat kde ta na to liecili v ba v ruzinove alebo vo vysnych hagoch?

rofl

ahoj, to ja som ti vcera pisal s nickom pneumotorax, nechcelo sa mi lognut :), no ale k veci.
stalo sa mi to pred 6 rokmi. mal som vtedy 16. kedze to bol spontanny pno, tak sa mi to stalo len tak, z nicoho nic. bol som drenovany, operaciu som ziadnu nemal. teda samozrejme neratam ten maly operacny zakrok, ktory museli lekari vykonat aby mohli spravit drenaz hrudnika.
pichanie v hrudniku citim este aj teraz, ale iba obcas. lekar mi povedal, ze je to normalne, ze to ani nemusi mat suvis s plucami a vraj sa nemam nicoho bat. a vraj to moze sposobovat aj to, ze mi mohli pri drenazi poskriabat hrudnu dutinu a pluca sa zrastli s dutinou a preto ma to niekedy moze pichat. ono to vlastne ani nepichaju pluca lebo pluca nemaju nervove zakoncenia, cize pluca nebolia. na nejaku slabost v oblasti ramien si nespominam alebo ak aj bola, tak zrejme netrvala velmi dlho.
moj lekar mi povedal, ze sa nemam nijak obmedzovat, teda mozem sportovat, robit cokolvek. akurat mi povedal, ze by som nemal fajcit, ale to ti povie kazdy lekar :) inak nemam osobne pocit, ze by ma to nejako obmedzovalo alebo nieco podobne. zijem tak ako aj predtym. ale ja nie som lekar, takze neviem, ci to iste plati aj pre teba. na to by si sa mal spytat, ked pojdes najblizsie na kontrolu. inak ako casto tam chodis? robili ti CT pluc?

miroko1234

chcel by som sa opytat ako sa Ti to stalo a ci si mal drenaz ci aj operaciu a ci sa to to vratilo a ako dlho po nom si mal este take bolesti alebo pichanie v hrudniku. Alebo ako dlho ti bolesti po tom pretrvavali lebo ja som tyzden po tom este chytil zapal pluc.

A neviem ako dlho si potom ze ci si treba dokonca zivota davat pozor na zadychanie alebo nieco take ci sa da na plno cvicit alebo tak ci to nejak ovplyvnuje tvoj zivot teraz.

a ci si po oddychovani po tom necitil take bolesti svalov ako slabost alebo daco take. dakujem za odpoved