knaz mi nechcel dat rozhresenie, kvoli tomu ze beriem hak.. aky je vas nazor na to? myslite, ze to je "potrat"? Ako vlastne funguje, zabranuje otehotneniu alebo "zabija" uz ten zarodok?
Antikoncepcia, vrazda alebo nie?
usiko: vieš, ono problém katolíckej Cirkvi je v tom, že im ani tak najde o abortívny účinok samotnej HAK, ale o to, že zabraňuješ počatiu...
aj kondóm, aj pharmatex je považovaný za hriech, aj akákoľvek iná než prirodzená metóda... myslím si, že sa postoj katolíckej Cirkvi v tomto ani nezmení...čo je škoda... napr. Evanjelici už antikoncepciu prijali a tiež sú to kresťania, a bude ich raz súdiť ten istý Boh ako katolíkov... že by mal Boh na každého iný meter ? :D
isabella, skoro dobre, akurat na fakt, ze ak zena berie HAK, ziadne vajicko vhodne na oplodnenie nema, teda ani nemenstruuje, teda nema plodne sni, a teda ani nemoze dost k oplodneniu......krvacanie nie je menzes ale ken krvacanie zo spadu hormonov, ked sa HAK na tyzden prestane brat......
badanswer: ja mám otázku antikoncepcie a sexu pred svadbou vyriešenú so svojim svedomím. áno, som kresťanka, a práve preto viem, že Boh je milostivý a nie despota, takže určite ma nebude iba súdiť za to, či som brala antikoncepciu alebo nie...to by si mohla aj ty vedieť...
abort je prerusenie tehotenstva, uz existujuceho...
hak zabranuje uhniezdeniu oplodneneho vajicka v maternici...
najprv by sme sa museli zhodnut na tom, ze odkedy sa zacina tehotenstvo, teda ci oplodnenim vajicka, alebo az jeho uhniezdenim v maternici a az potom sa mozeme bavit o tom ci hak ma alebo nema abortivny ucinok, pretoze ak sa zhodneme, ze tehotenstvo zacina splynutim spermie s vajickom, tak sa tym, ze sa oplodnene vajicko neuhniezdi tehotenstvo prerusi, co sa da nazvat aj abortom, v druhom pripade je to naopak...
kazdopadne je to lepsi pripad ako samotna interrupcia ktora moze zanechat stopy v zdravotnom stave zeny a castokrat aj na psychike... tieto dve veci sa pri uzivani hak eliminuju, samozrejme nejdem rozoberat to, co moze zene sposobit samotna hak, to je uz ina kapitola...
potrat je prerusenie tehotenstva....takze knaz musi zit asi v kanaloch , ked tvrdi, ze neexistujuce tehotenstvo /pretoze HAK zabrani pocat/ sa da prerusit.....ako sa da prerusit nieco co neexistuje?...joj, cirkev...este stastie ze ma len taku moc ako ma......
...btw, nie som za HAK, brala som ich 11 rokov a uz by som to neurobila ale co je vela, to je vela /cirkev a ich nazory.../
V právnej norme zároveň žiadali, aby predpisujúci lekár bol povinný informovať ženy žiadajúce o predpis o skutočnosti, že požitie hormonálneho kontraceptíva môže mať abortívny účinok. "Z 18 hormonálnych antikoncepčných prostriedkov registrovaných v SR majú všetky aj abortívny účinok. Mnohé zo žien, ktoré si dávajú tieto prostriedky predpisovať, však netušia, že ich požitie môže vyvolať potrat," konštatoval Pavol Minárik.
Zdroj :lesk.cas.sk
haha levica, mne to je jedno, co ty beries, ja sa na hlavu nemusim staviat :) svedomie mam ciste :) a ty zas nezmenis nic na fakte, ze to hriech je a tazky, aj ked ma tu budes presviedcat :D Ale neriesme to uz, lebo tato debata nikam nevedie. Je mi jasne, ze tu vsetky, ktore beru HAK (nie je ich malo) budu proti. Ked pises, ze si krestanka, pockaj si, co ti na to na poslednom sude povie ten "Najvyssi" :)
levicaaa, tu to mas popisane.. a myslim, ze vsetky maju taky ucinok www.prolife.cz
levica, neucia ju to zle, mne to tiez tak gynekologicka povedala. Ja som brala hak 4mesiace, potom som ju vysadila, lebo som si o nej precitala viacero veci a da sa to aj bez nej.
zdravotka... prečo? máš iné info?