Otazka do eteru-zena v zdravotnictve

jajka001_

mna odrodila zena, fantasticka, nielen po odbornej stranke, aj po ludskej. mala som stastie, ostatne lekarky take neboli - niektore boli lahostajne, jedna dokonca brutalna, ako masiar.
je pravda, ze so zenami kyvu city aj hormony. to ovplyvnuje ich pracu. muzi nie su taki nestabilni. vacsinou. a nemaju starosti s pracou okolo rodiny, takze sa mozu sustredit viac na pracu.

poliewoocka

Uhlie, suhlasim..ak by som sa aj ja sama mala rozhodnut, kto by ma operoval, asi by som si podvedome vyberala chlapa.

darika

no,asi na tom nieco bude.A ja sama ma za sebou 3 operacie,aj tazke aj lahke,ale...vsetko to boli chlapy.Aj pri porode som mala vybaveneho chlapa.A neviem si predsatavit,ze by mi to robili zeny.Nie,ze by som nedoverovala,ale...asi je to naozaj tym,ze su chlapy v tomto viac doveryhodnejsi,lebo zena je ten jemnejsi tvor.
uhlie,asi s tebou suhlasim

uhlie

Ja si myslim, ze zeny sa vacsinou hraju na krehke princezne a to nejde do kopy s imidzom chirurga-masiara. Naviac zeny stravia vela casu zaoberanim sa sebou samim (narcizmus a samolubost) a tym, ktora koho ohovorila, tak jednoducho nemaju tolko casu na vzdelavanie a zlepsovanie sa. Preto za muszmi v pracach, ktore vyzaduju zlozitejsie ukony zaostavaju. Co mne ale vadi je, ze zeny sa snazia diskriminovat v praci muzov a to tym sposobom, ze zena, ktora ma o dva roky menej praxe, ako muz (ked bola povedzme na materskej) chce mat rovnaky, alebo dokonca vyssi plat. Ja som sa stretol so zenami na vyssich miestach a to bola naozaj hroza. Jedine, co na nich bolo manazerske bola namyslenost. Vysledky a schopnosti za tym velmi daleko zaostavali. Muzi by sa nemali nechat diskriminovat, aj ked zeny drzia spolu a zakerne klamu, aby sa dostali na vyssiu poziciu.

darika

ono je to skutocne pravda,ze poznam len chirurgov.Celkovo,vacsinou su to chlapy,s ktorymi sa stretavame pri tych zlozitejsich ukonoch.Zeny najdeme skor ako obvodacky.Nikdy som sa nad tym nezamyslela,ale je to tak.
No,asi na tom nieco bude.Ta zena,vacsinou nedokonci studium kvoli rodine.Chlap moze pokracovat dalej.

poliewoocka

Tak na tej prednaske boli prezentovane rozne nazory:) a co sa rozpravam aj so starsimi..hlavne baby hovoria, ze chlapi chirurgovia si medzi seba zeny "nepustia" :)) to mi prislo dost komicke a zaostale..tak som zvedava aj na ine myslienky:D

jajka001_

zena zvlada rodinu aj karieru....cudne je, ze nie su prednasky typu - muz v zdravotnictve, rodina alebo kariera :))

darika

polievocka
na tej prednaske sa co rozpravalo?Ze sa na to hodi viac chlap?To mi pride ako spred niekolkych rokov,ked si zena mala obliect prvy krat nohavice.Ja si myslim,ze tak,ako je v dnesnej dobe normalne,ze sa chlap vie postarat o deti,navarit,upratat,tak je normalne,ked je zena aj kominar.

jajkafr

ahoj
no žena v zdravotníctve prečo nie? napr. sestričky sú väčšinou ženy poznám veľmi málo mužov, ktorí študujú či pracujú v tomto odbore a lekárky tak isto a prečo by ženy nemohli pracovať ako chirurgičky? každý nech robí to čo ho baví... mne osobne nezáleží či to je žena alebo muž ale to, aký je odborník...