Existuje liek, bylinky, liecba co by znizila testosteron u zeny??
Ako znizit testosteron u zeny?
Mirka023, a pomáha ti ten WILD YAM pri znížení hladiny testosteronu? bola si na testoch? Mne lekar predpisal diane-antikoncepciu. Co teda niesom velmi nadsená. Mám z toho rozhadzanú psychiku
Hladinu testosteronu znížiš veľmi jednoducho tak, že vylúčiš mäso cicavcov a vtákov, vajcia a syry a ponecháš si len malé množstvo mäsa rýb.
Zvyšovať hladinu estrogenu je riskantné, pretože je spojená s rakovinou prsníka, endometriozou a pod. Hladinu ženských hormónov môžeš optimalizovať nielen sojou, ale i rastlinnou stravou vôbec, hlavne zeleninou.
Fytoestrogeny pôsobia ako prirodzené regulátory hladiny ženských hormónov. Keď sa dostanú do kontaktu s estrog. receptorom buď ho zablokujú alebo aktivujú, podľa toho či je potrebné hladinu zvýšiť alebo znížiť.
Soja je výborne stráviteľná keď je uvarená a tým sú odstránené inhibítory proteáz. Výborne stráviteľné sú výrobky z tofu, tempehu, sojovej omáčky alebo pasty miso. Napriek tomu nie je vhodné ju jesť každý deň, pretože by nmohla zahlieňovať, treba ju striedať s inými strukovinami.
U ženy sa testosterón, ako najdôležitejší zástupca androgénov, prevažne vyskytuje vo forme, ktorá sa viaže na bielkoviny, a preto je neaktívna. Nedostatok nosnej bielkoviny vedie k zvýšenému výskytu voľného a tým aktívneho testosterónu. Zvýšený výskyt androgénov však môže byť podmienený aj užívaním hormonálnych preparátov obsahujúcich androgény, ako napr. anaboliká.
Potlačenie tvorby androgénov v nadobličke je možné Spironolactonom. Jedná sa pritom o liek, ktorý sa zvyčajne nasadzuje ako diuretikum, pretože podmieňuje vylučovanie tekutín. Toto pôsobenie spočíva v zabraňovaní tvorby aldosterónu v nadobličke. Aldosterón nie je androgén, ale hormón, ktorý reguluje hospodárenie s tekutinami a elektrolytmi v tele. Okrem zabraňovania tvorbe aldosterónu v nadobličke sa pri Spironolactone pozoruje aj práve zabraňovanie tvorbe androgénov, ktoré možno využiť pri liečbe prejavov maskulinizácie..
lost- ja som chcel aby mi to vysvetlila mirka:)))
Mirka023 ....to ti kto povedal?? :P
skus mi to vysvetlit,ze soja je zla.........necham si poradit od teba :)
Soja je dobra. Daj si pravidelne sojove mlieko. Mne to pomaha na menzes. Ale vsetkeho vela skodi, taky pohar mlieka denne hadam aj staci