Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

neviete o tom,kde sa da studovat zachranarstvo prosim?

prekvapena

velmi pekne dakujem za odpoved :) a chcela by som sa opytat aj na tvoj osobny nazor: co je tazsia praca- zachranar alebo lekar na urgente/sanitke? aky je vlastne rozdiel medzi tým lekarom a zachranarom, teda medzi RZP a RLP? keby si si mohla vybrat, vybrala by si si lekara niekde v ambulancii alebo urgent?(ako pracu myslim, aj financne ohodnotenie...) naozaj velmi pekne dakujem a ospravedlnujem sa za tolko otazok :)

cokoladka898

ja robim teraz nieco ine ako zachranara...ked chces robit v sanitke lekara tak ti treba vystudovat medicinu odbor urgentna medicina. ale ked chces byt ´´len,, zachranar staci ti vystudovat zachranarstvo. zalezi od teba co chces robit. lebo je to rozdelene. ked idu sanitky k pacientovi vsimni si ci je to RZP to je rychla zachranna pomoc a RLP rychla lekarska pomoc. tak si uvaz co chces a podla toho sa rozhodni.

prekvapena

cokoladka898,
ak sa mozem opýtat, kde teraz pracujes?
takze sa neda robit zachranara s vystudovanou medicinou? alebo mozem vystudovat medicinu a potom spravit nejaku atestaciu na zachranara? myslite, ze sa to da?

cokoladka898

ja som chodila na zachranarstvo do nitry...neda sa studovat externe len denne. externe mozu len ti ktori su uz zachranari a ktori si len potrebuju doplnit vzdelanie. ja som robila prijimacky len talentovky a boli uplne v pohode. ale poctivo som sa pripravovala. chodila som plavat, trenovala som...naberala silu a kondicku. a poviem vam ze stalo to za to. napr. co sme mali hod medicimbalom tak tam baby hadzali tak 5 az 6 metrov a ked som isla hadzat ja tak stali taky chalani co to merali tm asi na sedmicke ze ked hodin tych 5 ze to maju akurat do ruky a ja som tam toho mladika skoro trafila co som hodila vyse jedenast...vsetky discipliny som spravila na prvy pocet a bola som lepsia ako vsetci chalani...mala som ako jedina plny pocet...takze ale dost bolo chvalenia sa...keby ste baby chceli nieco vediet ohladom studia al. cohokolvek rada odpoviem...

prekvapená

ahojte. ja som si vzdy myslela, ze zachranarstvo sa studuje ako cast mediciny. chcela som ist studovat medicinu, ze potom by som si proste iba vybrala odbor zachranarstvo ( tak nejako ako napr. pediatria, neurologia atd. )Takze to sa tak neda? ze potom by som robila napr. na urgente alebo zachranara v sanitke, helikoptere, alebo zachranara niekde u hasicov/policajtov......to kde a co musite studovat, aby ste nieco taketo mohli robit? lebo ja by som rada robila lekara, ale asi by ma nebavilo cely zivot sediet v ambulancii. Ake prace mozte robit po vystudovani mediciny?(okrem normalneho lekara)

dada8063

ahoj no hej tie talentovky su veru nic moc.. a zda sa mi to tiez nefer , lebo niekto sa moze ucit 4 roky a nedostane sa tam len kvoli tomu ze nie je tak fyzicky zdatny... Ale treba na sebe asi makat . Ja mam o nieco tvrdsiu telesnu-viac behania a tak , telocvikarka dava trocha zabrat ale nevadi :) No a co sa plavania tyka tak plavant dokonca ja skoro ani neviem ! ale teraz pol roka mam na to trenerku tak do juna to hadam len dako vytrenujem :) Ak chces mozme o tom pokecat , napis mi tvoj e-mail:) A chystas sa tiez do nr ???

konstansa

no pozerala som si aj podmienky prijatia a teda poviem ze urobit tie prijimacky asi nie je velmi lahke,najma tie talentovky,mne to prislo ako velka vyhoda pre chlapov,lebo vsak musis vedeit riadne plavat,skakat,robit brusaky,je to dost narocne....fyzicky,,,,co si o tom myslis? a ako sa budes na tie prijimacky pripravovat?

dada8063

a este som chcela dodat ze zachranar sa externe studovat neda.. Iba ak by si uz mala urcitu prax za sebou v nemocnici inak to musis studovat dennou formou. :)

dada8063

Ahoj ja studujem na zdravotnej posledny rok a tiez si davam prihlasku na zachranara , da sa to studovat v nitre na UKF :))