Neznesitelné bodavé svrbenie

Príspevok v téme: Neznesitelné bodavé svrbenie
Deskrypt

Dobrý den,
Musim vam opisat jeden problem lebo sa uz dost bojim ze skoncim velmi zle. Problem sa zacal cca pred 2 a pol rokom , prislo prvé lahké svrbenie a stupnovalo sa to az doteraz. Popisem vam to jedine takto, je to velmi neznesitelné ,strasne bodavé až bolestné svrbenie kože, začína to od chrbta a končí to skoro uplne všade. Nedá sa to absolutne vydržat ide to velmi do psychiky. Prejevuje sa mi to vacsinou s prechodu zo zimy do tepla. Alebo pri fyzickej námahe, pri hocijakej , pri stahovani nabytku ale aj pri vysavani takze som odpisany nemozem vykonavat niaku cinnost. Robí mi to aj v termalnych kupaliskach, v obchodnych centrach kde je teplejsie , pri nakupoch , pri pokladni, proste skoro vsade kde je teplejsie alebo do toho zasiahne trosku stresu. Pomaly ma to psychicky ruinuje. Jedine co mi nato pomáha je ked sa rychlo natriem nejakym kremom ktory mi ochladi kožu ,studená voda alebo studeny vzduch aj to uz v poslednej dobe moc nepomaha. Najprv som isiel obvodnej tej som to popisal absolutne nevedela co to moze byt , isiel som koznej ktora mi dala anthistaminika ktore vobec nezabrali. Tá ma zas poslala gastroentologovi a ani ten netusil co to moze byt, ten ma poslal Alergoimunologovi. Takze asi takto nejako. Rozhodol som sa chodit homeopaticke s ktorou sme cely problem preriesili , dala mi nejake homeopatika ktore pravidelne uzivam ale tiez vobec nepomaha. Skuste mi prosim vas nejako pomoct uz vazne neviem na koho sa mam obratit vsetko mi pada pred ocami koli posratemu svrbeniu, musel som dokonca aj z vysokej skoly odist. Skuste prosim... Dakujem velmi pekne

martinmlm

maui
baví ma hladat spojitost medzi roznymi častami tela. bude to niečo ako napr. ked niečo pokazíš, niekto na teba nakričí a ty sa začneš podvedome škrabkat na hlave./príklad/. nemáš pocit, že nevieš niekomu vyhoviet, že nič poriadne nevieš, musíš sa furt ospravedlnovat atd. len strielam lebo vas nepoznam osobne, ale niečo také podobné budete mat spoločné.

maui

martinmlm

Ak sa ta mozem opytat, mas s tymto problemom nejake skusenosti? Je to fakt velmi otravny problem a uz mi dochadzaju napady ako sa toho zbavit. Pozeral som tvoje prispevky na fore a vlastne ani neviem preco si sa zapojil do tejto diskusie.
V suvislosti s tou spolocnou povahovou crtou, neviem co presne tym chces naznacit, narazas zrejme na to ze moze ist o psychicky problem. Ja sa tomu nebranim, mozno ano, aj ked mne osobne sa to nezda pravdepodobne. Nieco malo viem o tom ze psychicke problemy sa mozu v roznej forme prejavit na vonok, ale zeby bol toto moj pripad si nemyslim, neviem co by bolo tym impulzom co by to mohlo vyvolat.

maui

martinmlm

Ak sa ta mozem opytat, mas s tymto problemom nejake skusenosti? Je to fakt velmi otravny problem a uz mi dochadzaju napady ako sa toho zbavit. Pozeral som tvoje prispevky na fore a vlastne ani neviem preco si sa zapojil do tejto diskusie.
V suvislosti s tou spolocnou povahovou crtou, neviem co presne tym chces naznacit, narazas zrejme na to ze moze ist o psychicky problem. Ja sa tomu nebranim, mozno ano, aj ked mne osobne sa to nezda pravdepodobne. Nieco malo viem o tom ze psychicke problemy sa mozu v roznej forme prejavit na vonok, ale zeby bol toto moj pripad si nemyslim, neviem co by bolo tym impulzom co by to mohlo vyvolat.

maui

Ahojte,tiez by ma zaujmal kontakt na Deskrypta, problemy co opisuje sa az na detaily zhoduju s tym co mam ja. U mna sa to prvy krat objavilo asi pred pol rokom. Krvne testy mam v poriadku, na alergologii,dermatologii a neurologii ziadny nalez. Na EMG bol test na polyneuropatiu a tetaniu negativny. Jediny liek co to zmiernuje je chlad a fyzicky sa nenamahat. U mna to bodave svrbenie byva aj pravidelne po prebudeni a po par minutach to vzdy prejde. Primarne sa objavuje na rukach a nohach, no vie to prejst aj na cele telo. Budem vdacny za akukolvek radu. Dakujem.

demik

martinmlm

tak zhoduje

nema dakto z vas kontakt na deskrypta popripade neviete co mu zistili?(alebo ako mu ten problem vyriesili)

vasilX

mam podobne problemy ako su popisane v hlavnej otazke. Mna ale tvar nesvrbi, len ruky, nohy, brucho, nemam ziadne vyrazky ... o tyzden idem na endokrynologiu

demik

tak uz asi tak tri mesiace...vsimol som si to aj v maji minuleho roka len vtedy to ustupilo...ae teraz cim dalej tym horsie...ti nevedia nato prist co to je...len chodim na same vysetrenia...tak v podstate tazkosti su tie iste, ktore boli napisane v hlavnom prispevku...zhoduje sa to s tym...martinmlm to si komu pisal?

janoo

demik: mas virus. ale ten ma uz dnes kazdy,aj pes co sa skobli.ako dlho to mas? mas aj nejake zdravotne tazkosti? co ty na to lekari?