by ma zaujimalo ci si viete o sebe povedat ze ste inteligenti a ked ano viete mi aj napisat v com?dakujem pekne.pytam sa preto,pretoze sa stale podcenujem,ze som hlupy:-(ci uz co sa tyka slovnej zasoby,slabo si viem zapametat aj tie najdolezitejsie slovicka co sa pouzivaju a tak celkovo,chcem vediet ci si viete to o sebe povedat.dakujem
myslite si,ze ste inteligentni?
nemyslim, viem, ze som
:))))
co uz...........hlavne,ze si zdravy.
je zle ked mam podpriemernu inteligenciu?ako sa ktomu vyjadrite?
mne odbornici hovoria ze mam vysoku inteligenciu a mozem robit hocico co chcem a ze v pohode zvladnem aj vysku ale ja si myslim ze to je blbost a co je to inteligencia ?? viete to popisat ? a ma niekto fotograficku pamet ? to uz je pecka alebo taky co si presne vsetko pameta napr. si kompletne zapameta text z rozhovoru vsetky podrobnosti moj dobry vzor je film chyt ma ak to dokazes hlavna postava dicaprio tam ma podla mna vysoku inteligenciu proste pecka
Pod inteligenciou najčastejšie býva ponímaná mentálna spôsobilosť a kognitívne schopnosti jedinca, najmä schopnosť učiť sa, logicky uvažovať, spájať súvislosti, rozlišovať, myslieť abstraktne, učiť sa a pamätať si, tvoriť. Neexistuje však žiadna jednotná definícia inteligencie; preto niektorí bádatelia tvrdia, že inteligencia ako faktor je bezvýznamný a nevýpovedný
(wikipédia, definícia inteligencie)
ja kašlem na všetkých,snažím sa ako viem,nemám dobrú popletiem.Snažím sa,ale konať tak,aby bolo dobre,a som milá ku všetkým,nehreším nenadávam,no len mi nejde všetko tak ako by som chcela,alebo akby si to iní predstavovali.No,čo už,som aká som,hlavná je snaha,nie?:)
ja by som sa zaradila do tej 8. skupiny. totiz uz len preto, ze mi psycholog urcil IQ asi 126. povedala by som, ze som dobra v gramatike, ale zas mi nejde matematika nejako extra. teraz studujem soc. pracu a myslim si, ze aj to mi celkom ide, ale na druhej strane aj napriek tomu, ze mam ekonomicku strednu, tak by mi ekonomika na vyske nesla. a medina? ani o tom nesnivam... takze fakt je kazdy dobry v niecom inom a neda sa porovnavat s inymi. doteraz neviem ako psychologovia vypocitavaju IQ. ale teraz by som mala mat v letnom semestri predmet vybrane metody v psychologii alebo tak nejak sa to vola, tak sa snad nieco o tom naucim...
jajka-:DD
dobra otazka :)))
Ktorý stupeň inteligencie máš na mysli?
IQ Stupeň inteligencie Percento prípadov
1. Nižší jako 20 Idiocia 0.1
2. 20-49 Imbecilita 0,5
3. 50-69 Debilita 1,9
4. 70-79 hraničné pásmo medzi rozumovou 5
zaostalosťou a normou
5 80-89 podpriemerná inteligencia 14
6. 90-109 priemerná inteligencia 48
7. 100-119 nadpriemerná inteligencia 18