Ahojte
chcem vás poprosiť o radu. Mám 16 rokov, na budúci rok budem maturovať. Ako to už býva, chcem ísť na dobrú vysokú školu, preč od rodičov, preč z rodného mesta. Z rodnej krajiny. Chcem sa vás spýtať, ktorá krajina má pre mladú študentku najlepšie vyhliadky? V tom zmysle, kde je dobrá životná úroveň, lacné byty, dobré školy, viete ako to myslím, pretože veľmi bohatí nie sme. Zameranie mojej školy by mohlo byť umelecké. Napadlo mi Nórsko, Švajčiarsko, a z dlhej chvíle i Rusko :). Budem vďačná za vaše názory.
Smer mojich krokov
uhlie,
teraz som ta moc nepochopila, nechapem tvojej otazke. vysvetli ak mozes.
ja som to myslela tak, ze na slovensku je nizka zivotna uroven, lebo tu mas drahe potraviny, oblecenie, vsetko... a mas tu nizke platy a v zahranici mas cca rovnake ceny ako u nas na slovensku, dokonca veci ako oblecenie su v zahranici este lacnejsie a ich platy su niekolkonasobne vacsie.
Ivka,
myslis, ze v zahranici rastli platy len tak sami od seba? Ze tam ludia chodili poslednych 50 rokov do prace a niekto im len tak zvysoval plat? Ja si to nemyslim.
no nemozem s uhlie moc suhlasit.... nechapem preco by mali mladi ludia ostavat na Slovensku, ked za rovnako velke usilie co vyvinies tu a napr v anglicku, rakusku, nemecku dostanes niekolkonasobne lepsie zaplatenu robotu. ja to porovnavam z mojho pohladu ,lebo brigadovala som v zahranici ako obycajna casnicka bez vzdelania, co moze robit pomaly clovek so zakladnou skolou, a zarobila som za mesiac hadam viac ako moji vysokoskolski vzdelani rodicia dokopy tu na slovensku. a taktiez brigadujem popri skole aj tu na slovensku ako casnicka a zarobim smiesne 2 eura za hodinu...jasne ja som rada za to ze nieco mam ale je to smiesne oproti tomu co som mala za tu istu robotu niekde inde....a ked pozeram televizne noviny a vidim co nasi politici v tomto state dokazuju tak mi je zle...ved len to s tou bombou ,co poslali do irska, tak to ozaj na nas ako na stat ukazali ale primitivnym sposobom. takze ja sa mladym ani necudujem, ze odtialto chcu ist prec...a ja takisto planujem po dokonceni skoly odist.
takze Seriozna999 myslim si, ze vysoku skolu mozes kludne vystudovat aj tu u nas na slovensku alebo v ceskej republike, lebo aj tu mas velmi dobre skoly a az potom ked budes starsia tak sa rozhodnut ci ostat alebo odist zo slovenska.
Ja by som ti doporucil Kongo, alebo Zambiu. Zivotnu uroven maju inde len taku, aku si sami vybuduju. Ak ludia odchadzaju zo Slovenska prec kvoli zivotnej urovni, tak je to preto, ze su neschopni sa postarat sami o zvisenie tejto urovne. Naopak v tej druhej krajine zivotnu uroven znizia.
sa mi ten vek nezda...je skoro nemozny za tychto okolnosti....
mas 16nast rokov a budes maturovat?