Pridajte sa, môžme si vymieňať recepty, skúsenosti, linky atď... :)
Napíšte, kedy ste začali, či vám to v niečom pomohlo, vyliečilo, aké zmeny ste pocítili.
Raw food (vitariánstvo, živá strava)
ahojky,
na ranajky nejake ovocie a cerstvu stavu - aby bola kvalitna odporuca sa kupa kvalitneho odstavovaca,
na desiatu oriesky, alebo susene ovocie (lebo som velmi na sladke :o)) - ale pozor oriesky a susene ovocie iba bio alebo raw, tam mas istotu, ze nejes vselijake humusy...
na obed som si vacsinou robila salaty alebo studene raw polievky (pomixovane paradajky alebo uhorky ochutene napr cesnakom alebo bazalkou atd) zajedala som ich lanovymi krekrami (lanove semienka zmiesane s vodou + napr. rasca a morska sol (nie vela)nechat na plechu pri teplote do 45°C alebo pouzit susicku na ovocie) ale dostat kupit aj hotove od firmy lifefood v obchodoch so zdravou vyzivou)
olovrant nejaky dobry kokteil z orieskoveho mlieka a bananu napr.
vecera napr. avokadova natierka (avokado so salotkou, petrzlenovou vnatkou atd) + zase krekry
a pomedzi to som si este zobkala vselijake oriesky a susene ovocie hihi
inak mala som pocit, ze som sa napchavala cely den od rana do vecera a vahou som sla pekne dole... a musim povedatm, ze som nikdy nebola hladna, az na ten pocit zimy, ten bol pre mna celkom neprijemny... ked sa otepli, tak si ju urcite zaradim znova...
ak by si chcela nejaku knihu v e-forme napis mail, poslem ti.. paaa
ahoj Laloba mozem sa Ta spytat co si jedavala? mohla by si mi napisat napr. jedalnicek na 1den? dakujem
ja som vydrzala tri mesiace, uzasne som schudla, co bolo velke pozitivum, ale ked prisli chladne mesiace, tak mi bola vzdy zima...
tak som presla na makrobiotiku :o))..
tato strava sa nehodi pre kazdeho, makrobiotika aj raw maju liecivy ucinok, kazda funguje na inom principe a s obama sa dosahuju skvele vysledky, tak kazdy si musi vybrat to svoje :o))
a musim uznat, ze niektore receptiky z raw si pripravujem doteraz, aj ked sa v mb surova strava moc nema konzumovat...
tak jeden receptik na moju oblubenu dobrotu - cokoladove gule:
hrozienka, datle pomelies na masovom mlynceku a do masy vmiesas raw kakao a tvarujes gule... mnam
inak skus navstivit stranku: www.vitarian.cz
je tam aj forum, takze sa mozes skontaktovat s ludmi, ktori na tomto zivotnom style funguju uz par rokov + more receptov a rad :o)
ja som vydrzala tri mesiace, uzasne som schudla, co bolo velke pozitivum, ale ked prisli chladne mesiace, tak mi bola vzdy zima...
tak som presla na makrobiotiku :o))..
tato strava sa nehodi pre kazdeho, makrobiotika aj raw maju liecivy ucinok, kazda funguje na inom principe a s obama sa dosahuju skvele vysledky, tak kazdy si musi vybrat to svoje :o))
a musim uznat, ze niektore receptiky z raw si pripravujem doteraz, aj ked sa v mb surova strava moc nema konzumovat...
tak jeden receptik na moju oblubenu dobrotu - cokoladove gule:
hrozienka, datle pomelies na masovom mlynceku a do masy vmiesas raw kakao a tvarujes gule... mnam
no , robila som to roky ale pravda je taka, ze clovek v nasich podmienkach si s tym skor ublizi ako pomoze.....pretoze z nasej surovej dostupnej stravy telu nedoda vsetko potrebne na rast a zitie bez chorob, a uz vobec nie pre imunitu....
...tiez som bola takato extremna, s extremnym postojom k strave a snazila sa jest iba cisto surovu stravu, ale len som si ublizila, zdravotne, takze teraz pekne mavam jedno teple jedlo denne /respektujuc vegetarianstvo a delenu stravu/ a konecne mam imunitu v poriadku....
...takze ...neodporucam, vobec...pokial nemate rakovinu a chcete vyhladovat tumor, vtedy ano.....