ahojte babenky vie mi niekto poradit ako je to pred 2 rokmi som ukončila Bc, vzdelanie a teraz zamesnavatel žiada Pšš inak budem ako asistentka sestra je to možné?
vzdelavanie zdrav.sestier
nie ze je vzdelavanie zbytocne, ale mamina taha na 50, pamat jej uz tak dobre nesluzi, ma zdravotnicku strednu a pracovat bude rovnako, plat bude mat rovnaky, z mojej perspektivy mi to v tejto konkretnej situacii nepride na 100 percent vyznamne..
vzdelavat sa je zbytocne???
zaujimavy nazor
mamina je tiez zdravotna sestra, teraz chodi externe a na 2 tyzdne chodi do BB, teraz pojde druhy krat.. a podla mna je to v podstate zbytocne :/
ria, ano, je to pravda. toto info je stare uz minim. 8 az 10 rokov. sestry ktore maturovali od r.1986 vratane, musia mat minim. Bc., aby sa povazovali za kvalifikovane sestry.skolstvo vytvorilo podmienky pre pracujuce sestry - umoznilo sa im studium osetrovatelstva externou formou. bolo dost casu si zvysit popri praci vzdelanie. externa forma je uz ukoncena 2. rok. mozes VS vystudovat uz len v dennej forme.
Pracujem ako zdravotna sestra už 18 r. a dopočula som sa ,že nás,čo sme ukončili zdr.školu s maturitným listom,že nás môžu degradovať na asistentky,kým si neurobíme 1st.výšky,čo je na tom pravdy?
vie mi niekto poradit kde sa da studovat specializacia :psychiatricka sestra
pomenovanie PSS je stary nazov. teraz to je specializacny studijny program. a je pre kvalifikovane zdravotne sestry-t.j. minim. s Bc vzdelanim. maturitou sa nestanes sestrou, ale zdravotnickou asistentkou. chapes uz?!
pss=pomaturitne specializacne studium?nechapem, ak nieko studuje na SZS preco si nemoze urobitPSS??ved je to pomaturitne nie??
zdravotny asistent je zdravot. asistent a zdrav.sestra je zdrav. sestra. asistent musi absolvovat VS studium I. stupna a tak bude kvalifikovanou zdravot. sestrou. az tak mozes absolvovat specializacne studium.
Chcem sa spýtať,keď teraz ukončí SZŠ ako zdravotnícky asistent.Môže si spraviť PŠŠ alebo stačíto aby bola zdravotná sestra?