Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nevera - Ano alebo Nie ?

Príspevok v téme: Nevera - Ano alebo Nie ?
aborigin

Ahojte :)

Pred nedávnom som tu na tomto fore riešil svoju osobnú skúsenosť s neverou.. Nakolko mi prišlo viacero mailov, bola by škoda sa tejto nemilej súčasti nášho života nepovenovať trochu viac. Mám 29 a neveru poznám z oboch strán.. Moja posledná skúsenosť je zo strany "poškodeného" t.j. ublížené bolo mne :) Snáď preto som sa snažil nájsť podstatu a zamýšlal som sa nad príčinami jej vzniku.

V prvom rade treba podotknúť, že nie všetci sú schopní nevery.. V mojom predchádzajúcom vzťahu by ma to ani nenapadlo.. Môj stav zalúbenosti, mi to proste nedovolil.. Zmúdrieť však môžeš len v tom prípade, keď si bol pred tým blázon a to ja som teda do nej bol :) Ak sa nachádzate v tomto stave a cítite to isté od svojho partnera, rovno môžte kliknúť na tému rodičovstvo a výchova detí. Máte vyhraté a fandím Vám. Ste emocionálne dospelí...

Svojím spôsobom však nevera nie je až tak zlá, záleží ako sa k nej postavíte. Najdôležitejšie je uvedomiť si svoj stav k súčasnému partnerovi.. 1. Milujem ho, ale občas si uhnem.. 2. Mám syndrom opice - držím sa nalomeného konára, kým pevne druhý nedržím v rukách..

V prvom prípade, je to hra hormónov, biologická záležitosť.. Som sebec, ktorý sa riadi pohlavným pudom. Avšak svoj stav k svojmu partnerovi mám pevne definovaný, milujem ho a budem s ním, nehryzie ma svedomie. Pozor však na to aby u Vás neveru neodhalil. Ako náhle to zistí, Váš vzťah už nikdy nebude ako predtým a jeden z Vás už nikdy nebude šťastný, ak vôbec ešte budete spolu.

V druhom prípade, je to o dosť horšie. Každopádne neznášam tento druh nevery, je to slabošské.. Držím sa partnera dovtedy kým nemám istého nového. Tu by som chcel podotknúť, ak ste v úlohe poškodeného, rovno zabudnite že sa k Vám partner vráti.. Zachovajte si hrdosť a nekopte ako ranený býk na všetky strany.. Toreador sa Vám aj tak uhne a mávajúc červenou handrou navyše pozabáva publikum. Rohy totiž nie sú Amorov šíp. Prijmite svoju porážku bez boja a radšej sa mu chladnokrvne pozerajte do očí, určite ho to zabolí viac.

V dnešnej dobe, kde el. komunikácia je súčasťou nášho života, je najmenší problém podviesť partnera hoci aj smskou na toalete. Každé 3 manželstvo končí rozvodom aj keď nie vždy je v tom nevera.. Žiaľ nevera je tu od pradávna, je asi najvyšší čas ju začať akceptovať..

theoleander

Stane sa....

Ak muž je múdry a miluje svoju ženu, tak robí veci tak že sa to nikdy nedozvie,AK JU MILUJE.

Tiež ak obaja pocituju uspokojenie zo vztahu v ktorom žiju,tak nevera vobec nemusi znamenat rozvod,úprimne je mi smiešne a sa velmi čudujem ak koli jednej nevere su niektorý schopný sa až rozvádzat,v prípade ak naozaj nič nikomu nechýbalo vo vztahu.

Tiež nesuhlasím s názorom,že nevera znamená že v manželstve niečo muselo neklapat.Všetko može fungovat, iba trocha zmeny v stereotype potreboval niekto, od toho može velmi milovat svojho partnera, ten kto podviedol.Dokonca si myslím može ten vztah ešte aj posilnit,ide vždy len o strach podvedeného,že ten kto podviedol našiel možno niečo lepšie niečo čo doteraz nepoznal, takmer vždy len o to ide a ak sa tak stalo sa musí strachovat, že nebude už dost dobrý hcený, milovaný,STRACH.

Moja rada pre všetkých ktorý miluju toho koho podviedli A nechcú ich stratit,lebo to urobili len z pudu nie z lásky ,NIKDY IM TO NETREBA POVEDAT.Prečo to robíte ulavi sa VAM na duši?Našla som staré dedove listy a všetkým mužom by som ich odporučila prečítat kolko mudrosti a znalosti o ženskej duši,netreba zranovat ženy pravdou ak ich milujete, v ovela štastnejšom manželstve budete žit.

darika

acido
ale ved ta nikto neuraza.Napisal si svoj nazor a mozno dostal nan len reakciu.Nic sa nedeje.Nie si tu jediny v takom veku.
Jajka
tak nech vam to vydrzi este dlho

A este nieco,taka nevera niekedy vo vztahu pomoze,takze netreba len sudit.Niekedy za neverou treba aj nieco hladat.Neobhajujem,ale ani neodsudzujem.

aborigin

ale mám dojem, že môj článok si mnoho ludí zle vysvetlilo.. ja som za vernosť a obdivujem ľudí čo to dokážu.. ve všetkých svojich vzťahoch som bol verný, okrem jedneho, ale to bola teenagerská láska, kde sme si ešte dokazovali svoju dôležitosť..

nepáči sa mi však reakcia v zmysle, ja by som to nikdy neurobil, mne sa to nemôže stať.. tomuto neverím.. život je len jeden, a práve to si môže povedať tvoj partner.. a tiež to nie je fer :)

jajka001_

darika presne tak nikdy nevies co bude, to je jediné NIKDY ktoré si trufam použiť :)ja som neplanovala dlhy vztah, a kazdy rok sa cudujem ze ako to ze sme stale spolu :)

darika

ale skusim aj ja moj nazor na vec
Nikdy si netreba byt isty partnerom.Nikdy!Takych istych by som ja mohla pocitat,co mali "vraj" dokonale vztahy.Ale preslo par rokov,2,5,10,aj 15 a zrazu sa veci otocili a ostali slzy pre plac.Ja neverim sama sebe co sa tohto tyka,pretoze skutocne neviem,co sa stane zajtra.Sama som tym presla a pritom som kedysi prisahala na vsetko na svete,ze mne sa to nikdy nestane.
Ale verim tomu,ze pokial vo vztahu nic nechyba,dvojica sa ma stale o com rozpravat,maju aj spolocnych ale aj vlastnych znamych,nevyhladavaju nic navyse,vedia si aj povedat,ale aj udrzat tajomstva...ide to.Vtedy si myslim,ze vztah ohrozeny nie je.
Ale...takyto vztah netrva navzdy.Je to bohuzial realita.

aborigin

acido.-- tak pri pive vymyslíš akurát tak hrubicu :)) nepridávaj sa do diskusie, ked nemáš o čom.. keď mám svoj názor, tak ho zverejním, a nemusí byť zrovna správny, ja si rád vypočujem všetkých