Nevera - Ano alebo Nie ?

Príspevok v téme: Nevera - Ano alebo Nie ?
aborigin

Ahojte :)

Pred nedávnom som tu na tomto fore riešil svoju osobnú skúsenosť s neverou.. Nakolko mi prišlo viacero mailov, bola by škoda sa tejto nemilej súčasti nášho života nepovenovať trochu viac. Mám 29 a neveru poznám z oboch strán.. Moja posledná skúsenosť je zo strany "poškodeného" t.j. ublížené bolo mne :) Snáď preto som sa snažil nájsť podstatu a zamýšlal som sa nad príčinami jej vzniku.

V prvom rade treba podotknúť, že nie všetci sú schopní nevery.. V mojom predchádzajúcom vzťahu by ma to ani nenapadlo.. Môj stav zalúbenosti, mi to proste nedovolil.. Zmúdrieť však môžeš len v tom prípade, keď si bol pred tým blázon a to ja som teda do nej bol :) Ak sa nachádzate v tomto stave a cítite to isté od svojho partnera, rovno môžte kliknúť na tému rodičovstvo a výchova detí. Máte vyhraté a fandím Vám. Ste emocionálne dospelí...

Svojím spôsobom však nevera nie je až tak zlá, záleží ako sa k nej postavíte. Najdôležitejšie je uvedomiť si svoj stav k súčasnému partnerovi.. 1. Milujem ho, ale občas si uhnem.. 2. Mám syndrom opice - držím sa nalomeného konára, kým pevne druhý nedržím v rukách..

V prvom prípade, je to hra hormónov, biologická záležitosť.. Som sebec, ktorý sa riadi pohlavným pudom. Avšak svoj stav k svojmu partnerovi mám pevne definovaný, milujem ho a budem s ním, nehryzie ma svedomie. Pozor však na to aby u Vás neveru neodhalil. Ako náhle to zistí, Váš vzťah už nikdy nebude ako predtým a jeden z Vás už nikdy nebude šťastný, ak vôbec ešte budete spolu.

V druhom prípade, je to o dosť horšie. Každopádne neznášam tento druh nevery, je to slabošské.. Držím sa partnera dovtedy kým nemám istého nového. Tu by som chcel podotknúť, ak ste v úlohe poškodeného, rovno zabudnite že sa k Vám partner vráti.. Zachovajte si hrdosť a nekopte ako ranený býk na všetky strany.. Toreador sa Vám aj tak uhne a mávajúc červenou handrou navyše pozabáva publikum. Rohy totiž nie sú Amorov šíp. Prijmite svoju porážku bez boja a radšej sa mu chladnokrvne pozerajte do očí, určite ho to zabolí viac.

V dnešnej dobe, kde el. komunikácia je súčasťou nášho života, je najmenší problém podviesť partnera hoci aj smskou na toalete. Každé 3 manželstvo končí rozvodom aj keď nie vždy je v tom nevera.. Žiaľ nevera je tu od pradávna, je asi najvyšší čas ju začať akceptovať..

ahoj123

no ok,ale ty si asi zle cital,ja som pisala O SEBE-ze u mna nevera nehrozi :) ,nie o partnerovi (verim mu ale,nebudem tu za neho pisat)....a ty si pisal ze ste par mesiacov spolu boli,prepac ale za par mesiacov nespoznas cloveka (a pri niektorych individuach ani cely zivot nestaci :P)...a podla mna ona ta tak strasne ako ty ju nemilovala,jasne niekto miluje,uhne si atd. ..ale ona mala popri tebe aj druhy vztah-to potom nieje laska... :))

aborigin

ahoj123-- ano, niečo podobné ako píšeš Ty, som si do nedávna myslel aj ja :) , až dovtedy, kým som ju nenačapal s druhým.. a ver mi, že som nemal ani tušenie o nejakej nevere a predsa..

sway-- s ex , platí to čo som písal predtým, žiadne reakcie na jej sms..

sway

Ja nie som ani opica a ani pudova samica:-))Tak si asi pozabudol na jednu kategoriu..
A ako si na tom s priatelkou?Zda sa,ze si o tom vela rozmyslal..

len toto

Stačí si už len uvedomiť, či nám to za to stojí.
Zvičajne to dokáže vyriešiť masturbácia v slabý okamih.
Milencov behá všade veľa, ale partnerov je nedostatok a preto ja nie som ochotný riskovať, vždy keď sa vyskytne nejaký problém.

len toto

No v podstate s tým úplne súhlasím. Možno len pár poznámok. Nikdy nedokážeš byť verný, pokiaľ vážne nemiluješ. Nech si hovoríš čo chceš, akonáhle stretneš ničo lepšie, je po vsťahu. V podstate to aj z toho nemilovania vyplýva, očakávanie niečoho lepšieho. A tu sa plynule dostávame k tej opici. Nalejme si znova čistého vína. Ty nebodaj poznáš chlapa, ktorý by sa rozišiel s priateľkou, manželkou, frajerkou vtedy, ak by nemal nič minimálne rozrobené? To ti neverím. Ja nepoznám žiadneho a ani ja nie som výnimka.
Prečo nevera je? Je to podľa mna jednoduché. Veľa jedincov to robí z komplexu menejcennosti, aby si dokázali že môžu, poprípade si spravili čiarku. Toto je fenomén skor pubertálnych jedincov nevybúrených jedincov. Povedal by som že to v dnešnej dobe patrí k puberte.
Tá druhá príčína je horšia a vyskytuje sa skôr v trvalejších a partnerských životoch. Príčina je jasná. Nejaký problém vo vsťahu, zvyčajne sexuálneho charakteru. On by chcel toto a tamto, ona by chcela toto a tamto ale partner im to nie je ochotný dať, resp. nemá na rovnaké veci rovnaký názor. Vtedy ako píšeš ide o čisto pudovú záležitosť, pričom dotyčný či dotyčná sa s úsmevom vracia ku svojmu partnerovi. Nevkladajú sa do toho city, len potreby.
No a posledný príklad (teraz ma napadol) je celková nespokojnosť s partnerom, kedy človek v slabej chvíli stretne niekoho, kto mu v ten momet pripadá ako lepšie riešenie. V týchto prípadoch má ale jedinec tendenciu a snahu nadviazať nový vsťah. Nie v málo prípadoch však zistí že to bola chyba a chvílková zaslepenosť. Vtedy už ale nie je cesta späť a dotičný miesto pocitu výťaztva strávi pár mesiacov sám, alebo stále s niekym iným bez pocitu istoty a bezpečia. (to je možno tvoj prípad, resp. tvojej bývalej)

ahoj123

v poriadku ja tebe tvoj nazor neberiem,viem ze vo vacsine mas pravdu,ale mozem ta ubezpecit aspon mala hrstka ludi,ktori neverni nebudu je:napr. ja...a urcite sa nepozeram cez ruzove okuliare-to vobec nie,dostala som v zivote par lekcii,ktore mi tie ruzove okulky sňali....ale mam pocit ze samu seba poznam ovela lepsie ako nejaka statistika,alebo štúdia ...a pytal si sa ci akceptovat neveru-odpovedam len za seba: ja by som to nedokazala....mozno v takom pubertackom vztahu,ale teraz uz nie...mam jeden zivot,a ten by som si nepremarnila po boku cloveka,ktory by mi bol neverny...ale este raz opakujem to iba za seba pisem,viem ze mnoho zien alebo muzov ostane s nevernym partnerom-kvoli detom,rodine,laske....ale obdivujem ich za tu silu.....

aborigin

pozeraj sa na to s nadhladom a menej cez ružové okuliare.. máš fungujúci vzťah, fandím Ti.. ale nie všetci majú to šťastie, tak hľadaj prečo to tak je.. morálne máš pravdu, ale realita je iná..