Ako zistim, ci mam, alebo nemam chladovu alergiu ? Existuje nejaky test, ktory by som si mohol spravit bez navstevy lekara.
Chladova alergia
Ria45
pripada mi to ako totalna hlupost, tento test...
ale to je len moj nazor... :)
Ak chces zistit ci mas alergiu na chlad úrob si jednoduchy test:otvor mrazak vyber kus zamrznuteho masa alebo vrecko zeleniny a chvilu to podrz v rukach cca 2-3 minuty,mozno ani tolko nie. Ak mas alergiu pocitis pichanie v rukach ako keby ti niekolko ihiel naraz pichali do ruk a ruky ti scervenaju ,mierne opuchnu svrbi to a pali zaroven.Opisala to Filipka vo svojom prispevku ale ja mam k tomu vsetkemu este aj to pichanie.
PREZYVKA
...dcere sa tiez robia take suche miesta,nema ich vela,ale ma...ja som si myslela,ze to bude vodou,lebo u nas mame dost chlorovanu vodu...ale asi to bude aj tou alergiou...tiez vyskusame to mlieko...dakujem za tip...pekny den
mne robili na hematologii nejaky krvny test na chladove aglutininy, podla toho mi potom povedali ze mam chladovu alergiu, ale neviem ci je to presne na to cieleny test
a ako sa da vlastne zistit ze ci je to urcite alergia na chlad? z krvi sa to neda?
prezyvka, super, aspon nie som sama :-)
ja flaky nemam,ale brutal ma svrbi koza na nohach, hlavne od kolien dole, neviem z coho, ale teraz mi napadlo, ze to moze suvisiet s tou alergiou, hlavne vecer ma to chyta.
Ja si na to davam lieky,co mi predpisuje moja doktorka, su to nejake bezne proti alergii, raz za 2-3 dni si dam jednu tabletku vecer a mozem fungovat :-)
To telove mlieko som neskusala, ale dik za tip :-)
mám 24rokov a u mna sa tato alergia prejavila tento rok na začiatku zimy...
Filipka15 - akoby si moju situaciu opisovala.. do BODKY!!!! + mam suche flaky na rukach, od lakťov hore.. a tie svrbia... uz ani nie tie bodky, ako po zihlave, ale toto mi zostalo.. suche mista na ramenach, ktore svrbia a manili sa uz na mierny ekzem...
tu na fore mi poradili telove mlieko, lahko dostupne v lekarni... stoji cca 4Eur bez predpisu.. vola sa excipicial u hydrolotio... velmi pomaha... suche flaky miznu a svrbenie je o 50-70% !!!! slabsie.. treba pravidelne natierat (teda ja ho 2-3x denne pouzivam)
Milos12345,
keď navštíviš lekára môže ti urobiť vyšetrenie - chladový test na vylúčenie alebo potvrdenie Raunayd syndrómu.
...alergia na CHLAD sa asi prejavuje u kazdeho inak...dcere zistili ALERGIU NA CHLAD,ked mala 4roky na IMUNOLOGII z KRVI...a to sa jej prejavovalo tym,ze stale kaslala a bola nenormlane potom chora,az sa dusila...
ja som na testy nebola,ale tiez mam asi alergiu na chlad,alebo som mozno len citliva na chlad,lebo mam oslabenu imunitu....
ked som v chlade,tak kycham,smrkam,tecie mi taka vodicka z nosa...nemozem byt v prievane atd.
lekarka hovorla,ze pre alergikoch su najhorsie prechody...
z leta na jesen a zimu...
a potom z teplej miestnosti do studenej...atd.
Ja mam chladovu alergiu a prejavuje sa mi tak, ze po kratkej chvili v chladnom prostredi ma zacnu strasne svrbiet najprv ruky (postupne to pokracuje na stehna a cele telo),opuchnu mi, ocerveneju a vyhadzu sa mi na nich take biele bodky presne ako po poprhleni zihlavou. Priserne to svrbi a mam v nich pocit horucavy. Zmizne to asi tak za 15 minut, resp.po prechode do tepla.
Takze ak nemas nieco podobne, pochybujem, ze mas chladovu alergiu.