mam 31r,muz.uzdlhsiu dobu mam tep srdca v klude od
82 do 90. Krv.testy na stitnu zlazu ok,tlak skoro stale okolo 120/75.,ekg-ok. Ake su 'hranicne hodnoty' pulzu? Je to vela?busenie srdca necitim.
Tep srdca nad 80
mozu sa davat male davky blokatorov kalcioveho kanala(isoptin)ale nie pri 90 tepe
spoluziak by si mal odmerat tlak,ci nema nizky a srdce to potom kompenzuje tachykardiou
Ja mam v klude 49,co je bradykardia, ale to je sportom,takze je to ok, 80 je tiez ok,spoluziak ma 113 v klude
jajkafr
rozmyslam ktore antiarytmikum sa dava na tachykardiu... amiodaron?
betablokatory znizuju aj TK ale aj tepovu frekvenciu
a ešte som zabudla najprv pri mierne zvýšených hodnotách pulzu a tlaku sa odporúči úprava režimu a keď sa ani napriek diétnym opatreniam, a celkovej úprave režimu tlak neupravuje až potom zváži lekár nasadenie liekov... liek nie je všetko pri liečbe ochorení najdôležitejšia je správna životospráva a liečebný režim až potom sa môžme spoliehať na lieky jedno bez druhého nefunguje tak ako by malo
pharmist
beta blokátory sú antihypertenzíva čiže lieky na liečbu vysokého krvného tlaku nie na úpravu pulzu... na to sa používajú antiarytmiká
jajkafr a fenix to tu jasne napisali .....nechapem naco tu niekto pise este nejake hovadiny....
na co spominas betablokatory pri tepe do 90?
ide o zvysenu sympatomimeticku aktivitu, dali by sa predpisat betablokatory ale to musi posudit kardiolog. navyse ked nie je zvyseny krvny tlak, tak to nemusi znamenat nic vazne.
maria15
je to individualne,preto to rozpatie
Pi castejsie - cistu vodu, vodu, vodu, vodu....