aký je váš názor na čítanie biblie z donutenia? napr. ked vám to daju za ulohu v škole?
Biblia a psychika...
no a čo, kniha ako každá ina....aj ja som musela čitať povinne strec a more a vôbec ma to nezaujimalo ani nebavilo...to mám tak rada, spomenie sa biblia a všetci ruky preč a ani nevedia o čom to je
Prečítanie biblie ťa k ničomu nezaväzuje.Môžeš si naňu urobiť svoj názor.Ak ovšem k nej nemáš vopred nejaké predsudky, len preto že sa spája s vierou.Aj mi sme mali kedysi v škole poviné čítanie. Podľa mňa je kniha ako kniha, každá ti niečo dá.Záležílen na tebe čo si znej zoberieš a čo nie.
az je to z donutenia je to o nicom.zapamatas si z toho len to co potrebujes.ale keby si bibliu citala preto ze chces vydela by si to inak.ten pokoj,tu sustredenost a nedockavost co je na dalsich stranach.skus to zobrat nie ako povinnost ale len tak ze chces.
ako pise jajka, rozsiris si obzory, ved to nie je nic strasne citat knihu, ktora ta zrejme velmi nezaujima, nejde o zivot, aj my sme museli na povinne citanie z donutenia citat kopu knih. A aspom budes vediet o com to je, o com je Biblia. Ak mozes zacni citat Novy zakon. "Milujem" ludi, ktori v zivote nedrzali Bibliu v rukach ale presne vedia co vsetko je tam zle. Ked si ju niekto precita a potom kritizuje, tak to beriem.
Nikto nemoze nutit. Ani ucitel. Ked rodic odkaze ucitelovi ze NIE, tak nie a hotovo. Bodka.
jajka,
je to mozne, ja som len napisala, co poznam... a co ma trosku zaskocilo...ja som "gro" detstva prezila za sociku a taketo veci vtedy neboli...a suhlasim s tebou, ze to patri k vseobecnej vzdelanosti
ja si myslim ze sa to netyka predmetu nabozenstvo, asi literatura? dejiny?
Mozno mi budete oponovat, ale poznam dedinsku skolu - tzv. spadova skola pre okolite dedinky, kde nebolo na vyber - len nabozenstvo a aj to len katolicke. Ked sa proti tomu ohradili niektorí rodicia, bolo im doporucene, ze ak maju vyhrady, maju si dat deti do inej skoly...a tak veru od tohto skolskeho roku hodne deti odislo do blizkeho mesta a pan riaditel teraz vyplakava, ze ma malo deti...Podotykam, ze ta skola sa nachadza iba 5km od krajskeho mesta!!! Co vsak maju urobit rodicia, ak nemaju takuto volbu??? V postate flifol chapem, mozno musi tento predmet navstevovat, mena inu moznost...no asi sa bude musiet zmierit s tym, ze bibliu bude musiet citat...
no a, rozsiris si obzory, patri to k vseobecnemu vzdelaniu