Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolest v hrudniku

Príspevok v téme: Bolest v hrudniku
MerryB

Uz niekolko rokov mavam problemy s bolestou v lavej casti hrudneho kosa pri srdci. Raz je to bolest tupa, raz ostra, niekedy len citim akoby mi srdce busilo, alebo "presmykovalo" Vzdy som bola odbavena magneziom a to bolo vsetko. Pred par mesiacmi mi konecne urobili ekg, rtg a sono srdca. Dr. mi povedala, ze moje srdcce je normalnej velkosti a ze je ok. Az nato, ze mam znizenu cinnost stitnej zlazy...Odtedy sa nic nezmenilo, busenie pocitujem stale a aj bolest, pri ktorej sa par minut nemozem zhlboka nadychnut. Nechapem, co je toho povodom. Mozu to byt pluca alebo nieco ine, preco mavam tieto problemy? Mate niekto podobne skusenosti? Ako ste to riesili?

Súvisiaci obsah

misssulko

Ahojte....ja mávam tiez bolesti na hrudníku...bol som na rôznznych vyšetreniach...nemám nič so štítnou žľazou, ani zápal pľúc, ani zápal priedušiek a ani žalúdočné problémy, bol som aj na echokardiografii a kardiológ mi povedal že srdce mám ako zvon tak sa nemám ničoho báť,,,,až nakoniec mi povedali že mám Hyperventilačnú tetániu,,,to je sposobené stresom a pri strese alebo pri nervoch sa neokyslicuje poriadne mozog aspon tak mi to povedali a povedala mi že týmto problémom, trpí polovica svetovej populácie...všetci tý čo máte bolesti na hrudi opýtajte sa vašeho lekára či to nemože byť hyperventilačná tetánia.... mne pomohla krabička XANAX-u a bol som zase fit

MerryB

Moze to tak byt, aj ked ja cvicim 3x tyzdenne, ale vsimla som si, ze ma niekedy pobolieva aj chrbat. Neviem, vsetko to so sebou suvisi. Pluca mam tiez ok, robili mi rtg a dr. mi povedal,ze to moze byt aj palenie zahy. OMG ;o)A teraz si mozem vybrat.

lenulienkaaa

MerryB asi viem co ta trapi.. nie je to nic vazne.. Tiez som mala podobny problem pred rokom, a sla som kvoli tomu aj do nemocnice, lebo nikto nevedel co mi je, a brala som HAk tak sa domnievali, ze to je z toho... Tyzden mi davali iba ibalginy a preslo to. Mam trosku krivu chrbticu, tak mi povedali ze to moze byt aj z toho, tak mam ist k ortopedovi.. Pred dvoma tyzdnami som bola s ocom pri kardiologovi, lebo tiez ho tak silno pichalo pri srdci. Doktor mu povedal, ze v zime to je bezne, a ide o nejaky medzirebrovy sval, ktory moze byt natiahnuty, alebo ked sa clovek v zime malo pohybuje a presili sa, tak vtedy moze pocitovat taku bolest. Naordinoval mu tiez len ibalginy a oddych, a preslo to same.. A tiez teraz v zime pocitujem mensie pichanie, a myslim si ze je to tym svalom..

kamillien

ahoj,,,
prave hladam na intrnete nejaku stranku kde by som mohla najst odpoved na to preco ma niekedy tak picha v hrudniku. ako ty hovoris, je to na lavej strane akoby pod prsom, a clovek si nemoze lahnut na chrbat, musi si hladat stale spravnu pohlohu. je to STRASNE neprijemne. ja som bola len nedavno u lekara a zistili mi poruchu stitnej zlazy, takze som viac-menej presvedcena, ze dovod je tento. stitna zlaza.

MerryB

Dakujem za rady,
neviem co sa stalo, ale vo stvrtok nad ranom ma ako "zvycajne" pichlo pri srdci, s tym rozdielom, ze to nepreslo po minutke ani po 30- ako doposial. Dnes je nedela a ja citim bolest priamo pod lavim prsom vzdy ked sa hlbsie nadychnem. Musim si hladat polohy pri sedeni, alebo lezani, pretoze pri hocijakom nespravnom pohybe, predklone - citim ostru bolest na tom istom mieste. Zacinam byt s toho zufala, toto som este nikdy predtym nemala. Robila som reaserch na internete a podla popisov to vyzera ako Precordial Catch Syndrome alebo Pleurisy. Netusim, ako sa to vola v slovencine, ale obe maju podobne symptomy ako tie moje.

jajkafr

katalinka
správny príspevok :)
Merry B
tak ako píše katalinka môže ísť o chrbticu zájdi k ortopédovi...
a čo sa týka tej tvoje štítnej žľazy užívaš nejaké lieky?
A čo sa týka tej bolesti srdca existuje aj bolesť pri srdci akési pichanie ktoré je nejasného pôvodu. Všetko je v poriadku no pacient má aj napriek tomu pichanie pri srdci ...
Alebo môže ísť tiež o to, že si v nejakom strese a tá bolesť je psychogénna nejaké problémy, nadmerný stres ... tým nechcem povedať, že si bolesť namýšľaš alebo, niečo podobné, ale v mnohých prípadoch je príčinou niektorých chorôb alebo zhoršovania chronických chorôb psychická nepohoda keď sa potom človek naučí relaxovať zdravotné problémy sa zmiernia alebo odstránia :) ale v každom prípade je potrebné poriadne vyšetriť o čo ide tak držím palčeky :)