Chcela by som ísť na prehliadku k očnej lekárke. Chodievam tam pravidelne každé dva roky. Je potrebný výmenný lístok od obvodnej lekárky, alebo môžem ísť aj bez neho?
Výmenný lístok
Ja som sa len pýtala na to, či nemá niekto s tým skúsenosti. Že mám nárok na priespustku k lekárovi viem, ale mám to trochu komplikovanejšie. Ale to nemusím vysvetľovať, to treba zažiť v praxi :)
Datelinka ja viem že ku gynekologovi netreba :-), zrejme si zle pochopila tu moju otazku.
No ale fakt by niektore ešte nemuseli byť ako napr ku tej kožnej, očnej, psychologovi. Snaď nad tým budu uvažovať a zrušia ešte niektore.
ale no tak,klud
tak potom tam nie si objednaná, over si to najskôr a na očné choď v iný deň.
mimochodom, na ošetrenie u lekára je zbytočné čerpať dovolenku. zo zákonníka práce máš nárok na 7 pracovných dní na ošetrenie u lekára počas kalendárneho roka.
zubár, gynekolog, psychiater, sexuolog a zrejme teda aj ten plastický chirurg sú lekári kam výmenný lístok netreba. inak treba VŠADE ! aj na ORL, aj ku kožnému, aj k očnému,...
ale v prípade, že ideš na kontrolu, výmenný lístok ti netreba... ten lekár ťa sám na kontrolu objednal, čiže neni dôvod aby ti obvoďák dával výmenný lístok
U nás sa na očné chodí skoro, pretože berie len určitý počet ľudí, prídeš neskôr a nevezme ťa... Tak sa bohužiaľ naučili pacienti a ja sa už len prispôsobujem väčšine. Ak treba výmenný lístok pôjdem tam zbytočne a zbytočne tiež vyčerpám jeden deň dovolenky.
Nenašla som na stránke poisťovne informácie o tom novom zákone a chcela som sa len spýtať, či má niekto s tým skúsenosti.
poradila som ti, len si ma zjavne nepochopila - zavolaj zajtra hneď ráno sestričke na očné a ona ti najlepšie poradí. ak si už na zajtra objednaná, možno ti povie, aby si prišla a neskôr doniesla výmenný lístok.
Ja nemám obvodnú lekárku na tom istom mieste ako očnú a preto je pre mňa problém letieť pre výmenný lístok, ak by som ho nepotrebovala a zajtra tam už potrebujem ísť.
Pýtala som sa na názory, nie na to, čo je pre mňa problém, o tom viem dobre aj sama. :)
Ak nevieš poradiť, nepíš :)
pozri sa, u nás treba aj takto výmenný lístok. je to pre teba veľký problém zajtra zavolať a sestričky sa na to opýtať? namiesto toho radšej napíšeš na fórum a potom neveríš žiadnemu názoru, ani áno, ani nie :-)
co ja viem,tak pokial nie si v dispenzarii potrebujes listok