čo jesť namiesto chleba?

kiarus

hoci je macec biel amuka a sol ale nie je kysnuty chapes ten rozdiel ?? a nikde som nenapisala ze neprijmam sacharidy!!! takze najprv poriadne precitaj.. ja mam uz od malicka pomaly metabolizmus a od mala som travila cas vysetreniami v endokrynologickych ustavoch takze viem ze ke dvylucim chlieb a nhradim ho niecim ako maces tak mi vaha nestupa ako nahle ho zacnem jest je to v kybly chapeme sa ? tebe funguje inak metabolizmus mne tiez a ostatnym tiez .. takze tak. lenze 100 ludi 100 chuti to je tak vo vsetkom..

fenix1

tak este raz aby si to pochopila aj ty
sacharidy sa musia jest,lebo bez nich nase telo nemoze fungovat.
kaloricka hodnota bieleho a celozrnneho peciva a macesu je ta ista.maces je biela muka a voda a sol.
ked zjes potravinu z bielej muky a je uplne jedno v akej forme,nakolko ma vysoky glykemicky index a rychlo dvihne hladinu glukozy v krvi a ked jej mnozstvo prekracuje aktualne potreby organizmu,uklada sa do zasob,cize do tuku.pochopila?celozrnna potravina z dovodu vysokeho obsahu vlakniny ma nizky glykemicky index,kedze vlaknina brzdi vstup cukru do krvi.preto napriklad sa musi pri kazdom jedle kombinovat sacharid s bielkovinou.takto to proste funguje a diskutovat o tom nema zmysel.
ja som mal v mojom prispevku na mysli tvoje tvrdenie,ze si schudla vdaka vymene vyrobkov z kysnuteho cesta za maces,co som ti akurat vyvratil

kiarus

fenix1 : predstavu asi musim mat ked som schudla kolko som schudla. a asi viem najlepsie na co a ako mi organizmus reaguje. a nie sme tu na to aby niekto po niekom utocil ale na to aby sme si menili skusenosti a rady.co tu budem klamat o niecom ked viem ze ako nahle som vysadila pecivo vsetko ide lahsie a necitim sa taka nafuknuta. a taktiez mineralky a sladene vody. takze tak nejak.

Tessy06

šak celozrnný chleba je úplne v pohode.. aj ja žijem v bojových podmienkach na intráku.. tam máme len dvojplatničku, takú čo ešte Stalin používal

xska

ja som jedla normálne chlieb aj pečivo tmavé celozrnné a schudla som. dôležité je vedieť, kedy jesť a kolko jest...a doležite je aj cvičiť. Jasne ked sa určite potraviny vylučia, tak človek schudne rýchlejšie ale tak sa nedá žiť donekonečna. pride den, ked to znovu začnem jesť a potom priberie človek.
a ako náhrada chleba sú asi najlepšie také tie knackbroty.

kiarus

Ak nechces jest chlieb pri chudnuti dobre robis. len ked vysadis chclieb a pritom s anormalne stravujes tak vaha ti ide dole.. v mojom pripade to tak bolo. lebo z kvasnych jedal sa dobre pribera a toboz z cerstveho pecva.. takze ak nahradit chlieb tak macesom ... najdes to v kazdom supermarkete :)mne sa zatial pekne dari ..od malicka som bola buchta :D ...a uz je to teraz fajn. podarilo sa mi dat dole 25 kil a hned je vsetko krajsie :)