Prosim vas, ked chcem vynechat co najviac peciva z jedalnicka, cim ho mam nahradit? Tie "polystyrenove" chlebicky ma tak ani zdaleka nezasytia. a na intraku enmam moc casu varit-hlavne vecere :(. PLS poradte, dakujem
čo jesť namiesto chleba?
hoci je macec biel amuka a sol ale nie je kysnuty chapes ten rozdiel ?? a nikde som nenapisala ze neprijmam sacharidy!!! takze najprv poriadne precitaj.. ja mam uz od malicka pomaly metabolizmus a od mala som travila cas vysetreniami v endokrynologickych ustavoch takze viem ze ke dvylucim chlieb a nhradim ho niecim ako maces tak mi vaha nestupa ako nahle ho zacnem jest je to v kybly chapeme sa ? tebe funguje inak metabolizmus mne tiez a ostatnym tiez .. takze tak. lenze 100 ludi 100 chuti to je tak vo vsetkom..
fenix
vsetko co pises mas z praxe alebo je to len nastudovana teoria
tak este raz aby si to pochopila aj ty
sacharidy sa musia jest,lebo bez nich nase telo nemoze fungovat.
kaloricka hodnota bieleho a celozrnneho peciva a macesu je ta ista.maces je biela muka a voda a sol.
ked zjes potravinu z bielej muky a je uplne jedno v akej forme,nakolko ma vysoky glykemicky index a rychlo dvihne hladinu glukozy v krvi a ked jej mnozstvo prekracuje aktualne potreby organizmu,uklada sa do zasob,cize do tuku.pochopila?celozrnna potravina z dovodu vysokeho obsahu vlakniny ma nizky glykemicky index,kedze vlaknina brzdi vstup cukru do krvi.preto napriklad sa musi pri kazdom jedle kombinovat sacharid s bielkovinou.takto to proste funguje a diskutovat o tom nema zmysel.
ja som mal v mojom prispevku na mysli tvoje tvrdenie,ze si schudla vdaka vymene vyrobkov z kysnuteho cesta za maces,co som ti akurat vyvratil
fenix1 : predstavu asi musim mat ked som schudla kolko som schudla. a asi viem najlepsie na co a ako mi organizmus reaguje. a nie sme tu na to aby niekto po niekom utocil ale na to aby sme si menili skusenosti a rady.co tu budem klamat o niecom ked viem ze ako nahle som vysadila pecivo vsetko ide lahsie a necitim sa taka nafuknuta. a taktiez mineralky a sladene vody. takze tak nejak.
šak celozrnný chleba je úplne v pohode.. aj ja žijem v bojových podmienkach na intráku.. tam máme len dvojplatničku, takú čo ešte Stalin používal
ja som jedla normálne chlieb aj pečivo tmavé celozrnné a schudla som. dôležité je vedieť, kedy jesť a kolko jest...a doležite je aj cvičiť. Jasne ked sa určite potraviny vylučia, tak človek schudne rýchlejšie ale tak sa nedá žiť donekonečna. pride den, ked to znovu začnem jesť a potom priberie človek.
a ako náhrada chleba sú asi najlepšie také tie knackbroty.
ty nemas ani len orientacnu predstavu o fungovani metabolizmu
Ak nechces jest chlieb pri chudnuti dobre robis. len ked vysadis chclieb a pritom s anormalne stravujes tak vaha ti ide dole.. v mojom pripade to tak bolo. lebo z kvasnych jedal sa dobre pribera a toboz z cerstveho pecva.. takze ak nahradit chlieb tak macesom ... najdes to v kazdom supermarkete :)mne sa zatial pekne dari ..od malicka som bola buchta :D ...a uz je to teraz fajn. podarilo sa mi dat dole 25 kil a hned je vsetko krajsie :)
nemusis jest chleba,ale musis jest sacharidy.ak ti chuti na ranajky uvareny zemiak ci ryza,ziadny problem
a ja tiež jem chlieb,celozrnný a schudla som už vyše 30kíl od minulého roku