Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Fyzický či Psychický Problém

Príspevok v téme: Fyzický či Psychický Problém
Ephraim

Neviem čo napísať, je mi proste špatne, psychicky i fyzicky (nemyslím tým po silvestrovskej oslave). Pri námahe sa zadýcham cítim silný tlak do hrdla až sánky a pri najhoršiom zkolabujem. Velmi citlivý som na teplotu a chlad mi robí doslova zle, jak fyzicky tak psychicky, je mi stále zima. Ďalej strácam krátkodobú pamäť a vrchol bol naposledy keď ma doviedli domov cudzí ludia, proste som sa stratil pár metrov od svojho bydliska, nevedel som nič, dezorientácia, beznádej, strata identity. Mám bolesti chrbtice, často teplotu, lámavé kosti a zuby sa mi behom pol roka polámali snáď všetky. Neustále sa potím i ked mi je vlastne zima, cez deň i v noci sa musím viackrát prezliecť čo som mokrý na kosť. Mená kamarátov si pamatám len tých čo poznám dlhšie, zbytok ludí oslovujem hej ty. Moje vyjadrovanie sa značne zúžilo na pár slov, vačšinou používam len slová "hento,tamten,tamto,oné", slovná zásoba je v prdeli. Moje profi znalosti z prácou na PC sú tiež v prdeli, nedokážem sa niekedy už ani zaregistrovať na nejakej stránke natož programovať ako kedysi. Z psychiatrického hladiska som mierne depresívny zo svojho stavu, nič vážnejšie nezistili, poslali ma na neurologiu, tam sa na mna ani nepozreli, poslali ma na CT-negativne, MRI-negativne, EEG mierna LMD, získaná zrejme už pri narodení. EMG už som nedostal, neurolog ma poslal do .... a odporučil zase PSY. Medzitým som bol ešte u internistu, ten ma poslal na obyčajné EKG, skontrolovala sa štítna žlaza len tak od oka a bol som bez mihnutia oka odoslaný znova ku PSY. Ten si už so mnou nevie rady a ja si neviem tiež. Skúsil som liečitela, ten to odhadol na "štítnu žlazu" i "slezinu", no neviem. V rámci rodiny mi už však pripisujú stav "demencie" a to doslova. Hygienické návyky su posledný mesiac takmer nulové, vlastne však načo aj, okrem toho že jem a sedím neviem už robiť nič iné. Je to na smiech ale televízor ešte prepínať viem :D ale ak to pôjde dalej takto tak do konca mesiaca nebudem vedieť ani to. Neviem už fakt čo to sakra je, niekedy vypadá že sa stav trochu zlepšil, viem upratať, oprať, navariť, no je to len dočasné, potom sa to ešte raz tolko zhorší. Tiež neviem či strácam naozaj pamäť alebo v nej proste nemôžem len loviť/hladať z dovodu neustálej dezorientácie a nervozite. A moje chovanie ostalo nezodpovedné, riskantné a excentrické. Nevkusné vtipkovanie až morbídne, drobné krádeže len tak zo srandy, vačšinou bezcenné veci v obchode ktoré hodím vonku do koša, toto som nerobil nikdy. Drogy neberiem-nikdy, alkohol-doprajem si raz za mesiac a na mol ale len jeden deň do mesiaca, na výplatu :). Včera som však nepil, dnes by som asi nevedel už ani svoje meno. Poradte, čo robiť resp. akého lekára vyhladať, kukal som rôzne fóra, hladal podobné príznaky u iných ludí no nič podobné som nenašiel, teda našiel som ludí s podobnými príznakmi ale to bol alzheimer ale v mojom prípade asi nehrozí, budem mať 30, to by som bol vzácny exemplár. Mal by som ešte skúsiť Psychológa nech mi spraví IQ testy či teda som už dement a chystať sa pomaly do ústavu alebo neviem no.

jajka001_

neviem či ti veriť, pises ze slovna zasoba v prdeli ale mas ju dost slusnu, logika ti funguje, vyjadrovat sa vieš
psychicka naladovost a depresia by zodpovedala tvojim tazkostiam,deprimuje ta ze nevies co sa deje
bohuzial netusim co ti poradit asi len nenechat sa odbit a najst poriadneho odborníka.
...ved krvne testy musia nieco ukazat nie?

sisssa--

Moja babka brala cavinton mala alzhairmera.A neurol to je fakt oblbovak .Vies ty co ta stitna zlaza je tiez svinstvo moja sefka nevedela co jej je chodila ako nadrogovana ,bola psych.aj fyzicky nadne.A zistili jej stitnu zlazu mal by si ist na testy ked si este nebol.Vies na tejto chorobe je najhorsie asi to ze navonok by ti nikto nepovedal ze co ti je ale to vnutro to ta poziera .Ja som mala podobne stavy pred rokom ,mala som hrozne uskostne stavy nevedela som vtedy co mi je niekedy som mala pocit ze si volaco spravim len aby to uz preslo ,ale prisla som na to ze su to nervy ze to mam zo stresu ,z prace ,z rodiny ,dlhy no nazbieralo sa to a odvtedy je lepsie ,teda bojujem a bez liekov.Tak ze ver mi viem asi co prezivas .

radca

Tazko z toho, co si napisal usudit. Vsetko so vsetkym suvisi. So stitnou zlazou, alebo hormonami SZ mozu byt problemy, aj ked vysledky vysetrenia vychadzaju normalne. Tie problemy vypadaju skor tak, ako keby sa ti nedostatocne okyslicoval mozog (nemyslim to ako vtip). SKus aj dychove testy (napr. u alergologa). Sposobovat to moze vela veci.

Ephraim

sisssa-- // rokov mám 29, málo-vela, vypadá naoko že som ukecaný avšak ukecaný som nekontrovatelne, naschvál som napísal tak dlhý článok keby tu bol nejaký odborník/psycholog a ten by mohol aspoň z mojho vyjadrovania vycítiť čoto, lieky mi dali, cavinton, pirabene a neurol, po týchto liekoch som ešte viac v perdeli, pirabene vo mne vyvoláva neklud a neurol už vobec, po nom som zas úplne mimo

sisssa--

EPHRRAim to co pises nic vo zlom mi tiez pripada ako zacinajuca demencia.No ale to by ti neurolog mal zistit ,ale ti nic nezistili tak asi ani lekari nevedia co ti je.Nemas dake psychicke problemy ,skus este druheho psyhiatra .Neviem kolko mas rokov ale sucitim s tebou to je hrozne co prezivas.

Ephraim

willywonka, Apač Aldo // vidím že dementných tu bude vyše, ak chceťe trepať do luftu, chodte do krčmy, ja očakávam rozumné odpovede a nie kydy z vašich prepitých posilvestrovských mozkov.