bolasom na preventívnej gynekologickej prehliadke, ktorú raz ročne platí poisťovňa, a sestričkai napriek tomu odo mňa inkasovala 15 Euro, vraj za ultrazvuk. Ale moje kamošky neplatia ak idú raz ročne ku gynekologovi za ultarzvuk. Je to normálne ?
platba za ultrazvuk
neva tak si jej mala povedat, ze to jej vec, ze nema zmluvu.moj zubar nemal zmluvu a stale som platila.a ked uz zmluvu mal az potom mi zacal robit zakroky, za ktore sa uz platit musi.no ja neznasam vsetkych doktorov.a musia informovat dopredu.je to ako legalna krades, ked neupozornia.to nieje v poriadku.mali by byt potrestany zo zakona.ach ja som blahova...
Ešte je možné, že mal lekár vyčerpanú kôtu od zdravotnej poisťovne v ktorej si poistená. V každom prípade Ta však mali informovať vopred.
Mne sa stalo, pred pár rokmi, bola som velmi prechladnutá chorá, obvodná lekárka ma vypísala PN a tiež ma poslala ešte aj na gynekologiu. Tam mi lekárka urobila vaginálne sono (mala nový prístroj) a nemala ešte zmluvu s poisťovnou. Tiež mi nič nepovedala a ked som od nej vyšla, tak sestrička pýtala odomňa 200 Sk. Rovnako som sa hnevala, naozaj by takéto veci mali oznámiť vopred.
portvis nie, na preventívke so mbola minulý rok v máji , takže to je rok a pol od poslednej preventíky, v tomto roku som bola len raz.
Ahoj, ja u lekarky za vaginalny ultrazvuk neplatim nic, teda zatial som neplatila, a za prsniky tiez nie, momentalne ma zena pravo raz za dva roky preventivne, ja mam 22 a posiela ma lekarka pravidelne, ale bezplatne, hoci je dlha cakacia doba zase....Lea skus si este spomenut, ci si nebola nahdou o nieco skor na prehliadke ako po roku, lebo ked to bolo napr. 11mesiacov od poslednej preventivky, tak uz to mohol byt dovod, ze pytala peniaze......,lebo ja som tak raz chcela ist, a mi vravi ze ale az o 2tyzdne mate narok na preventivku..........
ivanka_83 mám 45 rokov,sono prs mi robil druhý raz, prepláca to pisťovňa raz za 2 roky, nemal za to pýtať peniaze,a ako je to s tým vaginálnym ultrazvukom si zistím an poisťovni.
Ten lekár vraj normálne pýta za pôrod 200 Euro.
lea a pokial tu preventivnu plati poistovna, tak nema pravo si pytat peniaze od teba.a pokial bol ultrazvuk nadstandart, tak si ho nemusela podstupit.co sa tyka prsnikov, tak na to su tiez tabulky.az od urciteho veku plati poistovna za sono prs-u starsich dam, pretoze su v rizikovej skupine.ja byt tebou, tak si to zistim.a pytaj peniaze spet a zmen doktorku.lebo ta tvoja je neseriozna, na take platby ta ma informovat dopredu-u mojho gynekologa to tak funguje.
ze zubari maju ultrazvuk.to je teda tupost.zubari robia maximalne rentgen.ako matka mozem potvrdit, ze som chodila na ultrazvuk pravidelne ku gynekologovi a nie zubarovi.v cr som za ultrazvuk neplatila.ci mas narok na bezplatny ultrazvuk si zisti na poistovni.pokial existuje doktor, ktory si za to nepyta peniaze, tak chod k nemu.neni mozne na com chcu niektori doktori zarabat.ale musime ich pochopit.ved kvoli tomu studuju.
hana zubári a nie zubáry, treba, aby si sa udokonalila aj v parvopise :-) a potom sa smej a nadávaj ľuďom.
no to je hrozné, ako sa mirka a hana vyjadrujú, koza, vagina, sú trápne, zrejme preto, že tu sú anonymne, mali by si rozšiť svoj obzor a aj sa zamyslieť nad svojim správaním ... nemám zdravotné vzdelanie, teda nevyznám sa v lekárskych termínoch ale hovorí sa tomu sono, ultrazvuk, tak ako píše muc, aj môj lekár to tak nazýva.
ja u mojej lekarky musim platit za sono nie vaginalne, ale sono prsnikov