čo to je?...alergia?

Príspevok v téme: čo to je?...alergia?
zuzka11111

Ahojte! Uz vela rokov ma trapi celorocna nadcha, zatekanie, capy na mandliach, svrbenie nosa. Asi 2 mesiace sa liecim. Zistili mi alergiu na roztoce, prach, pel, macku. Zatial ziadne zlepsenie nenastalo aj napriek tomu ze uzivam lieky. Cudovala sa tomu aj doktorka. Prečo sa to nezlepsuje? Ake mate skusenosti s tym vy?..chcem sa tej alergie konecne zbavit, velmi mi to zneprijemnuje zivot :(...dakujem

Denz

jajkafr- skus dennodenne uzivat probiotika aspon 3 krat za den.......
a vynechaj antibiotika.
podla mna si aj ty uplne oslabena antibiotikami.....

jajkafr

zuzka11111
ja som alergička a astmatička od mala mám celoročnú alergická nádchu, užívam tabletky na alergiu taktiež sprej do nosa a nezaberá hlieny mi stekajú do krku a z nosa mi tečie stále v lete v kontakte s alergénmi sa k tomu všetkému pridajú ešte slziace a opuchnuté oči a tiež sťažené dýchanie, ktoré mám takmer stále aj keď nie som v kontakte s alergénmi okrem toho sa mi pri kontakte s latexovými rukavicami a chladom vysypú ruky a to užívam lieky na alergiu asi od mojich 7 rokov s možno 2-ročnou prestávkou teraz mám 20 a moje problémy sa zhoršujú... keď vysadím lieky na alergiu problémy sa ešte zvýraznia, ale nemôže povedať, žeby som pociťovala nejakú extra úľavu keď užívam lieky... ber to tak, že alergia je ochorenie na celý život a či budeš alebo nebudeš brať lieky príznaky budeš mať stále keď budeš na liekoch budú o čosi miernejšie.
a čo sa týka tých čapov na mandliach ORL lekár by ti mal vziať výter, vyšetriť krv na ASLO ak ide o chronický zápal a našiel sa tam nejaký bacil nasadiť antibiotiká a keď nezaberú odporúčiť odstránenie mandlí to je štandardný postup, ale alergickej nádchy sa tým aj tak nezbavíš :( ....
Držím palčeky

zuzic

fenix nie vzdy pomoze. ja som bola u velmi vela a nepomohol ani jeden ale ak dotycna bola len u jedneho tak jednoznacne zmenit a hladat pricinu u ineho lekara

zuzka11111

zuzic
ano bolieva ma casto aj hlava a zatekaju mi hlieny :(.Ja sa to snazim riesit, ale ked to nepomaha, tak co s tym ja spravim ::(

zuzic

mira ake su to zahlienujuce jedla? myslis mlieko? som velmi zly stravnik a este horsie je to s pitim. jem velmi malo a mlieko nepijem skoro vobec bohuzial. a sluch mam aj tak taky aky je:)

zuzic

zuzka ak ta mozem povzbudit:) aj ja mam celorocnu nadchu, alergicke testy nic neukazali, vsetky mozne orl vysetrenia zbytocne aj operacia zbytocna:)) nikto nevie co mi je tak to vlastne nemam ako riesit ked nemam diagnozu. pobehala som uz vela lekarov a nikto nic..ale radim ti ries to cim skor lebo mne to uz sada na sluch a myslim si ze prave kvoli tomu horsie pocujem. a mozem sa ta spytat: aj ta bolieva hlava? dutiny? stekaju ti hlieny? dusievas sa?

zuzka11111

niesi sama zuzka .. ja mam podobny problem .. ale ja niesom az tak alergik .. mam len probelmy s nosom .. a tie alergicke testy su ti na velke H .:D .. ja som sa tam len ocakal a nic nezistili len na roztoce a prach co ma asi kazdy .. a na neviem co vsetko ma tam napichali .. kone a take co som asi ani nikdy kona nevidel preboha .. mozno aj na dinosaura ..