Čistenie krboveho skla

Príspevok v téme: Čistenie krboveho skla
jancecka

Ahojte, keďže sem chodí dostatok ľudí, potrebovala by som poradiť a dúfam, že sa medzi toľkými niekto nájde.
Potrebujem vyčistiť krbové sklo, ale tak prihára, že mi žiadne chemické čističe nepomáhajú. Skúšala som to aj popolom, také ukadené zišlo ale to prihorené vôbec. Neviem čo mám robiť, poraďte mi prosím nejaké domáce rady a tipy, skúsim všetko. Ďakujem

jancecka

iní občania majú drevo zakryté pred dažďom, no my sme nestihli a nie je vysušené, preto tak dymí. Ale už sme to vyriešili. Pekne mechanicky škrabkou na krbové sklo to musíme vždy očistiť D: nijaké iné prípravky nefungujú, Ďakujem za pomoc :D

dobra vila

jancecka, ja potom neviem, nakolko mate to krbove sklo zacmudene :-O. Co mate ine kurivo ako bezny obcan, ze vam tam nechava take machule? :P Nanes to, nechaj to posobit a cisti, cisti, cisti. 100%-tne to mat nikdy nebudes. Netusim, co ine potom, ale ak prides na osvedceny sposob, daj vediet aj nam.

krbka

my sme mali vselijake pripravky na krbove sklo a uplne najviac sa osvedcil Cif v tekutej podobe - proste tekuty prasok - uplna parada

jancecka

prostriedok mi už prišiel, ale je to to isté ako ostatné prípravky, začmudené vyčistia ale prihorené nie, to musím len mechanicky D:

dobra vila

Hm, neviem, nakolko mozete mat to krbove sklo zanesene - s niecim to ide tazko, s niecim lepsie.
My doma cistime krbove sklo s cisticom znacky HG. Predtym sme kupovali cosi ine, ale to sa uz neda dostat, ani nviem, ako sa to uz volalo. Tieto sa nam osvedcili najviac. Ak to nepoznas, vyskusaj, verim, ze ti to pomoze, ked to predsa funguje u nas :)