Ahojte! Rada by som Vás poprosila o rady. Mám 6 ročného syna, ktorý má opakovane suchý, dráždivý kašel bez soplov a teploty. Boli sme aj v smokovci pred rokom, kde nám nasadili sprej flixotide a liek singulair. Na určitu dobu to bolo dobre, ale potom znova ten kašel. Teraz sme boli na imunoalergologii, kde malému vyšli všetky výsledky ok, nie je alergicky, nemá ani zníženu imunitu ani astmu, preto nám lekár vysadil sprej aj lieky od alergie. Ja som už z tejto situacie zufala, lebo ked ho ten kašel chytí tak kašle aj 3 týždne. V noci nekašle len cez den. Sirup od kašlu už máme vyskušaný každy, ale kašel sa nemení. Všimla som si, že napr. ked prídeme k bebke na dedinu tak vtedy začne kašlať. Ja neviem kde ešte na vyšetrenie by sme mali ísť. Na gastre sme mali vysledky v poriadku. Ked mate niekto podobný problém prosím napište.
Suchý a dráždivý kašel 6 ročného
Alica B
ja som živý príklad. Od mala časté zápaly priedušiek, pľúc, dráždivý kašeľ, astmatické záchvaty alergia sa mi potvrdila mierna asi v 7 rokoch, ale príznaky som nemala iba som bola veľmi často chorá. V asi 12. rokoch sa u mňa objavili v lete silné alergické príznaky opuchnuté oči, nádcha, v priebehu pár dní som dostala zápal pľúc z alergie. V ten rok v zime som dostala také astmatické záchvaty, že mamka mi pomaly volala sanitku a až vtedy to moja lekárka brala vážne. V lete keď všetko kvitne, keď prídem do kontaktu s prachom, perím, mačkou, psom.... opuchnú mi oči, ťažko sa mi dýcha, kašlem, tečie mi z nosa niekedy dostanem aj záchvat. testy mi robili cca pred 7. rokmi keď som mala astmatické záchvaty a dusila som sa asi mesiac v kuse ležala som v nemocnici a ani tam mi nepomohli potom som šla na ambulanciu do Smokovca lekár ma poslal na funkčné v kľude bolo ok no po záťaži som dostala astmatický záchvat a hodnoty boli zlé no a testy na alergiu pred 7. rokmi nepotvrdili žiadnu alergiu o dva roky tiež boli negatívne potom asi zas o 2 roky lekár skontroloval alergiu lebo sa mu to nezdalo to som mala už nejakých 17 rokov zareagovala som na všetko ešte aj na to, čo nesmie zareagovať človek tak mi vzali krv na niektoré alergény ukázali sa hraničné hodnoty alergie na kakao nič viac minulý rok mi zopakovali testy znova a potvrdili alergiu na obiloviny a nejaké buriny, ale ja alergicky reagujem aj na prach, perie, zvieraciu srsť... Lekár mi povedal, že vedia testovať len niektoré alergény nie všetky a preto je možné že mám alergiu na niečo, čo testovať nevedia.
Okrem toho mám aj GER (gastroezofageálny reflux) čo môže tiež spôsobovať častý kašeľ a zápaly v dýchacích cestách.
Tvoj lekár neberie ani vážne stavy mimo objednávky? Skús mu zavolať a nedaj sa odbiť povedz že synček je na tom zle že stále kašle dusí sa nech ťa vezme mal by ťa vziať alebo potom zmeň lekára. Lekár ťa nesmie takto odbiť alebo vlastne nemal by ale nie každý to tak berie.... držím palčeky
Ved práve. Ja si tiež myslím, že je to alergia, ale čo mám robiť? Alergolog lieky vysadil a bez jeho odporučania my ich nikto nepredpíše. Mám čakať na další záchvat? Keby lekár vedel ako kašle, lenže tam sa objednáva a kým nás neobjedná tak je po záchvate a on potom nevie posudiť jeho stav, len na základe testov, ktoré máme v poriadku. Jeden lekár my raz povedal, že u detí niekedy alergia z testov nevyjde opakovane aj ked dieťa je na niečo alergické. Vraj mal pacienta, ktorý k nemu chodil od malička s obštrukciami a alergia mu vyšla až v 18 rokoch. Môže byť na tom niečo pravdy? Máte niekto podobnu skusenosť?
predsa ma evidentne alergiu na dedine.a ked mu nasadili az taku silnu kombinaciu ako pises,nemoze to byt,len tak,ze mu to potom vysadili
aj nas uz ma vonku nosne mandle a na gastre mu v 4.r.zistili reflux na mliecne vyrobky bol vtedy na liekoch a bolo dobre od kedy lieky neberie je to nanic a na ten suchy drazdivy kasel mu pomaha sirup Prometazin 1-2davky a je ok teraz sme vysadili mliecne veci tak som zvedava ako to bude nespat 2 noci za sebou je vela aj na kona tak som zvedava ci nam to pomoze ozvem sa ako bude majte sa a pekne sviatky papa
Alica B
v Smokovci sú odborníci čo sa týka astmy a alergií keďže malému nasadili Flixotide a Singulair pravdepodobne mu zistili nejakú obštrukciu v dýchacích cestách... píšeš, že keď užíval tieto lieky nekašľal... skús poprosiť svoju lekárku nech malého opäť pošle na liečenie do Smokovca spravia mu potrebné vyšetrenia a možno zistia prečo kašle... ja som astmatička do Smokovca som chodila na liečenie a tiež na ambulanciu ešte ako dieťa a pomohli mi tam u väčšiny lekárov robia spirometriu (fúkanie do stroja) iba v kľude a hodnoty môžu byť normálne (ja som astmatička a kľudové hodnoty mám vždy normálne astma sa mi ukáže až po záťaži) dôležité je, aby sa organizmus zaťažil v Smokovci robia aj záťažové testy (beh, alebo vdychovanie histamínu) na základe toho sa potom určí či ide o astmu alebo nie... okrem astmy môže ísť tiež o GER (gastroezofageálny reflux) ale to by zistili na gastre keď si tam šla kvôli kašľu... a čo sa týka alergie je strašne veľa alergénov a dnešná medicína aj napriek tomu, že je na vysokej úrovni nemá testovacie látky na všetky alergény takže malý môže byť alergický na nejakú látku, ktorú nevedia testovať... Držím palčeky
mamkatka sirup od kašlu nám nezaberá žiaden, lebo aj ked mu ho dávam tak jemu sa ten kašel vôbec nemení, ale je stále suchý. Tiež by som chcela aby my dal niekto tip na dobrý sirup. K tomu mlieku môj malý má intoleranciu laktozy a vypije denne asi 2 dcl mlieka, môže z toho kašlať? Ja by som mu ho aj vylučila zo stravy len nech ho netrápi ten kašel
...ja som mavala problem cele detstvo...kasel pretrvaval cely rok a cele roky,brala som kvanta liekov,ktore moc nepomahali,chodila po lieceniach.a teraz cca pred 3 rokmi som vysadila mlieko,proste uz nepijem kakao,a varim menej jedal z mlieka a kasel ustal.kyslomliecne vyrobky mozem. a akonahle si dam par dni kakao kasel zacne. na vysetreniach som nebola,nemam na to casu,ale uz viem z coho kaslem.
Alica B mam taký isti problém aj mandle mame vonku ale kašeľ mame cez den aj v noci prosim ta napis mi aky sirup zabral tvojmu synovy lebo ja a uz ani lekarka nevieme co mu mame dat v januari idem na alergo tak by som mu do vtedy chcela pomoct ale neviem ako a co mu ma dat na ukludnenie kasla dakujem
Ja si tiež myslím, že je to alergia, ale testy nám vyšli v poriadku. Nosné mandle máme vybrate vo februári tohto roku. Môj malý kašle hlavne v máji a na prelome augusta a septembra. Teraz sa ten kašel objavuje aj v zime
u mojho 4 ročneho je to tak kvoli nosnej mandli, lebo ju ma zvačšenu a ma ist na operaciuuž, pretože tiež je asi 5 dni v klude -len sem tam zakašle ale zase skor ked lahne a cez den klud a teraz zase bol napriklad v školke a zase draždivy kašel-ale je toz mandli, žiaden zapal-teda teplota a žiadne sopliky...
u teba je to trochu opačne s kašlom, ale počula som mamičky tiež rozrpavat v školke že im mesic mala kašle, ale iba kašel a nič viac-nie je to iba cez zimu?
Možno to bude predsa alergia ked u babky to mava častejšie.