Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

palenie zahy

Príspevok v téme: palenie zahy
Dida_Baf

Poslednych par dni ma pobolieval žalúdok ,bolo mi na zvracanie... nebrala som to nejak vazne ,avšak odvčera mám už aj palenie zahy..ono vlasnte cítim ako keby mi slo do krku nieco zo zaludka,a vkuse to tam ,neviem prehltnut,je mi z toho na zvracanie:( ... čitala som tu temy,co by mohlo pomoct,ale dala som si uz aj sodu , zemiak a nepomohlo..zajtra si kupim nieco v lekarni,avsak nepoznate nieco co by to utisilo???Zaha ma pali prvykrat v zivote..

jajkafr

karioll2 myslel si asi gastroezofageálny reflux GER môže to byť....
ak nemáš doma žiadne lieky pomáhajú tiež tortové oblátky alebo ešte lepšie sú tie suché kukuričné chlebíky robia ich aj s rôznymi príchuťami najlepšie sú bez príchute mne to občas pomôže a samozrejme dobre je vyhýbať sa jedlám, ktoré spôsobujú pálenie záhy skús pozrieť na tomto fóre pri gastroezofageálnom refluxe tam som to písala

karioll2

mas stastie v nestasti,ze si taky ucebnicovy priklad.tak vela stastia s hadicou,zober si vela kapesnikov a pekne vianoce,v ramci moznosti bez kyseliny

Dida_Baf

roman
Ja ked som mame povedala,či by som nemala ist k doktorovi,tak mi povedala,že s tým Ľudia k doktorovi nechodia,že ju záha pálila keď bola so mnou tehotná každý deň ... (nie som tehotná)... že mám byť na suchároch a prejde mi to..

Dida_Baf

tak to si trafil do čierneho.... Síce nejem tažké,mastné,ani vyprážané,nefajčím,nepijem alkohol ani kávu,s tým pečivom a sladkostami máš pravdu , schudnúť sa snažím už 6 rokov,bez úspechu,vyskúšala som už vsetko čo je mi dostupné...

roman08

rozhodne ist najprv na gastrovysetrenie a podla toho liecit zbytocne si budes nieco kupovat ked ani nevies co ti je.

karioll2

presne tak,to je len prva pomoc
dolezita je gastroskopia,ak nemas alergiu na mesocain tak v pohode,no a nexium alebo iny inhibitor ta vylieci,ale je velmi dolezite dodrziavat rezimove opatrenie,ako schudnut,ak mas viac ako 80cm v pase,nejest tazke,mastne,vyprazane,sladke,alkohol,kysnute cesto,turecku kavu,nefajcit a pod.ale to ti vsetko povie lekar.ak si z ba tak najlepsi su na antolskej.ak to nebudes liecit,moze to prerast do vredovej choroby,alebo aj vredov zo vsetkymi aj smrtelnymi dosledkami

karioll2

ked mas gastrointestinalny reflux,to znamena,ze nemas dobre zatvorenu zaklopku na pazeraku tak ti ide kyselina az do krku,a citis to preto,lebo sliznici pazeraka a hltana to vadi.
preto pomoze iba to co som ti uz napisal.ak byvas v meste,tak v lekarni ti maalox suspenziu predaju,das si 1 sacok a citis ulavu,ja som citil,ako sa mi cela sliznica obalila tym maaloxom,len ak beries nejake lieky tak aspon 2 hod.pred a po si to musis dat a nie,ked mas v zaludku jedlo,takze aspon 2 hod.po jedle.samozrejme podla toho,co si jedla

Dida_Baf

no neviem z coho to je , akurat podla mamy to palenie zahy asi nie je,pretoze toto citim stale v krku,a vkuse mi to ide hore , mam ist za doktorom alebo si mam kupit nieco v lekarni??soda bikarbona vobec nezabera,uz som si dala 2 lyzicky.

karioll2

proti tvorbe kyseliny je dobre acido,v lekarni maalox suspenzia,ale najucinnjsie su inhibitory protonovej pumpy,ako napriklad nexium.treba ale zistit pricinu,nie liecit dosledok