Takze,chcem sa stat letuskou,ale zakladnou podmienkou,je vynikajuce vediet hovorit aj pisat po anglicky,od teraz sa chcem tomu riadne venovat,pretoze som druhacka na skole s odborom casnicka,anglictinu mame 3krat tyzdenne ale nic moc to je,aj ta uroven,preto som sa rozhodla,ze sa budem doma ucit,ale ako?ci ma vyznam ist na kurz platit peniaze za to,alebo radsej doma z knih internetu a podobne:)rozmyslam urcite aj nad jazykovym pobytom a v lete sa chystam na brigadu niekde kedze uz budem mat 18:)prosim dake rady a tipy dakujem:))
Da sa naucit doma,uplne super po anglicky?
Napriklad takyto typ clanku som myslela:
Mas tam vsetko: text, nahravku, slovnu zasobu
Ahoj, mne pomohlo, ked som zaroven pocuvala aj videla anglicky text. Napriklad film s anglickymi titulkami alebo rozne cvicenia na ucenie sa AJ.Tu sa da tiez nieco najst: www.bbc.co.uk
Urcite je lepsie sukromne doucovanie ako ucenie sa v skupinovom kurze, len cena je vyssia. Pobytu v zahranici sa vsak nevyrovna ani jedno.
Zalezi od toho, aku uroven AJ mas, ale ak roumies zadaniam v anglickych ucebniciach, odporucam tie. Slovenske pre samoukov ani velmi nepoznam. Dobre su napr. Grammar/vocabulary in Use (Cambridge)
Tip na postup pri uceni by mohol byt:
1. Vypocut si nahravku/film/pesnicku
2. Pocuvat este raz, ale pozerat si pri tom aj prepis textu
3. Prelozit text, poznacit si zaujimave slovne spojenia, vypisat slovicka
4. Zopakovat bod c.2
5. Mat pred sebou text, precitat si ho nahlas.
6. Mat pred sebou text, v sluchadlach pocut nahravku a snazit sa ho citat sucasne s nahravkou.
7. Vybrat si kratky usek, naucit sa ho naspamat a snazit sa ho zreprodukovat sama, bez textu, bez nahravky a zachovat pri tom vyslovnost, intonaciu, melodiu.
8. Ked bude vhodna situacia, budes vediet pouzit automaticky niektore spojenia, ktore si sa takto naucila, nebudes musiet rozmyslat nad gramatikou.
Nech sa ti sen stat sa letuskou splni:)
Za dva roky sa mozes naucit vyborne po anglicky, ak do toho pojdes naplno.