dobry den, zasa od vas potrebujem poradit. teraz nejde ale o mna ale o moju maminu. kupila som si tlakomer tak som tk zmerala aj mamine a mala tk 77/54 alebo tak nejako. pulz ma v norme. meranie som opakovala o par hodin neskor, aj na druhy treti den ale tlak stale taky nizky. je to normalne? uz sme si aj mysleli ze je to tlakomerom lebo aj mne ukazalo nizky a to 90/55 alebo tak. ale napr. moja sestra mala 118/78 a jeden znamy 125/87...
nizky tlak
moze byt,mozog je citlivy na tlak,treba dostatocne pit a hybat sa.mas stastie,bude asi dlho zit
tlak viem merat, tam problem nevidim. ja keby mam taky tlak tak asi mam dost velky problem. maminu zvykne bolievat hlava, mozno aj to je dovod, co povies.....
operacia hrozila ale dvoje atb to zachranili. vsak mi to robili zaciatkom novembra tak dufam ze to cosi vydrzi...
taky nepoznam.treba pozriet podla akeho protokolu je certifikovany,ci bhs,ammi alebo podla ziadneho.
merat tlak dufam vies,cize 2 cm od laktovej jamky,klud,ticho,uvolnena ruka,rovny oprety chrbat a podobne.je to nizky tlak,ale ked mame nesposobuje problemy je to ok.ale myslim,ze by aj tak sa mala nechat vysetrit,lebo v noci ked spi,moze mat tak nizky,ze to moze byt pre nu zivot ohrozujuce.
dalsia operacia ucha?
ahoj kariol zijem zijem...bola som v nemocnici preto som sa neozyvala...mala som nejake problemy s uchom, ale uz by to malo byt v poriadku...
a co sa tyka toho tlakomeru je to dimaison a je poloautomaticky, meriam na lavom ramene. napumpujem si manzetu a potom len cakam. presne tak ako mi to ukazovali v lekarni
aaaaaaaale,ty aj zijes?
aky tlakomer a ako merias?