Tak mam uz 17 rokov a akne sa u mna objavilo okolo 14 rokov,bala som sa ist ku koznej nakoniec som sla,ta mi predpisovala rozne veci ako zynerit,differine,isotrexin,skinoren,eeryfluid,duac gel toto vsetko som uz mala tak uz asi take 3 roky hcodim k nej,medzi tym som aj zmenila koznu,teraz som si kupila sirove mydlo,je fajn ale na mastnotu nie na vyrazky mam hebku pokozku,lenze ja mam tvar ako terc same cervene bodkky,hrudky,vrazky,take napucane miesta uz ma ide z toho porazit,teda ja som uplne zufala,uz som sa jej sptytala,ci mi nepredpise hormony tie rocutanne alebo daco riadne ucinne a ona,ze ty nemas to az na taku vysoku formu akne,lenze mam oproti inym babam co maju uplne dokonalu plet aj chalani ziadne vyrazky nic,ja zaplatim hockolko len aby som mala krasnu plet viac sa to oplati ako kydat vkuse na seba make-up neznasam ho,lebo aj tak mi to vidno vsetko a chalani to neznasaju:(este pijem aj zihlavovy caj,a 3 krat do tyzdna si robim masku z jogurtu a drozdia,takze nemozem povedat,ze sa o svoju plet nestaram:((som na nervy z toho prosim help me:)
Neuveritelne ma trapi akne:(prosim,poradte mi:)
jj diky,ja mam dve teraz jedna je sukromna,a druha ze vraj dobra ale podla mna ani jedna,kedze mi to nepomohlo,a to ako,ze si mal zadarmo??ved vsetky masticky,co som pouzivala som si musela kupit,ale tak je to lacnejsie,ked to mas na predpis,ako bez,ale ja jej to sama navrhnem len neviem mam sa spytat na rocutane?alebo aknekormin ci ako sa to vola:Dno nech mi ona poradi,jej poviem ze chcem to,lebo uz som vyskusala vsetky masticky,geliky,a akoze uz ma takyto zivot s takym otrasnym ksichtom nebavi,a uz nemam nervy ved 3roky to pouzivam a nic bolo zlepsenie ale nic moc proste nezmizlo to aj taka co budem do riti do 40ky?chodit ku koznej?a bez chalana a v depkach:(a doma sediet an riti,nieeee:(
ahoj :) .. aj mna dosti trapilo akne a mal som z toho nervy v cajku.. som sice chalan ale depky boli kazdy den.
pouzival som skoro vsetko co ty a bezvysledne.. vymenil som koznu , ta mi bezvahanja predpisala roaccutane co neni hormon podotykam. Ma sice vela vedlajsich ucinkov no ja by som nan nedal doplatit. A celu liecbu mi preplacala poistovna.
Ja som tiez nemal najtazsiu formu akne no trapilo ma uz 3 roky a tak sa zacali robit male jazvicky. Roaccutane sa predpisuje a pri neucinnych lokalnych ATB. a celkovej liecbe antibiotikami ked uz je riziko vzniku trvalych zmien v podobe jazviciek . Skus inu koznu.. ved je ich kopec.. mne pomohla az primarka u nas v Ziline.
a este som sa chcela opytat,kebyze mi aj predpise dake hormony,alebo ak nebude chciet pojdem ku gynekologovi serem ju,len sa bojim ze priberiem:(chcem sa spytat aj ked nejdem uz sladke,zdravo sa stravujem ci tiez priberiem??dakujem velmi pekne