Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem odist s vysky

Príspevok v téme: Chcem odist s vysky
fgf

Chcem skoncit s vyskou po prvom semestri a vratit sa o 1-2 roky a ist odznova od nuly, lebo teraz nie som v stave to zvladnut(vela dovodov..) no matka mi to nedovoli a hovori, nech sa ucim. Ale co mam robit ked to nedokazem? To mam ist za psychologom, aby mi dal potvrdenie, ze fakt nie som v stave sa momentalne ucit, ci co? Ale zase potom ako by na mna okolie pozeralo, ze za psychologom som musel ist...

verus

studovat sa da aj ked su problemy, zalezi od motivacie, pokial ma s na to hlavu studuj, potom sa ti nebude chciet ja som sa vratila do skoly po 5 rokoch a nebola to sranda teda...nepises o ake problemy-fyzicke konkretne ide takze tazko povedat ak mas socialnu fobiu,alebo nizke sebavedomie niekedy staci o tom rozpravat alebo pisat, ak nie tak ten psycholog a ak je to vaznejsie odporuci psychiatra ten da lieky astudujes dalej..dnes su lieky ktore neoblbuju, neuspavaju a podobne, mnoho mnoho ludi berie lieky a vobec by to nik na nich nepovedal, len vyrovnavaju chemicku nerovnovahu v mozgu, ktora je casto pricinou psychyckych problemov... ja osobne by som sa aspon pokusila dokoncit rocnik a potom poziadat o odklad....prajem vela uspechov v osobnom i studenskom zivote

jajka001_

sociálnej fobie sa len tak nezbavíš
nebude sa ti chcieť vrátiť. lahsie je pokracovat v zacatom ako znovu začínať
prácu pochybujem že si nájdes
psycholog so socialnou fobiou, hmmm. sam mas problemy so sebou...ale na druhej strane si citlivejsi takze skor pochopis problemy inych. len aby ta tie ich problemy neprevalcovali. pozri sa tu na fore, co za problemy maju.
nechces si spravit nejaku vysku, co ma zmysel? IT napriklad. psychologiu mozes mat ako koníčka

ah marja

ale on napisal, ze ma socialnu fobiu a pokial vjem ta suvisi s necitenim sa dobre v spolocnosti ci? to ma podla mna psych. raz. I ked ja ked som trpel akne a podobnymi ostarami som sa v spolocnosti necitil dobre a citil som sa na psychologa :X no odstranil som tento problem a som fresh. Klop Klop.

radca

fgf,

tvoje problemy mozu mat aj inu pricinu, ako psychicku. Vacsina ludi predpoklada, ze ked sa necitia dobre, ale lekar u nich nic nezisti, tak patria k psychologovi. Existuju dokazy, ze vazne psychicke problemy mozu vyvolat aj alergie a tie nemusi odhalit ani alergolog (napriklad alergie na jedlo, alebo jeho zlozky sa lekarom casto nepodari odhalit nikdy). Ja by som ti asi doporucil skusit sa zamerat najprv na to a zacal z jedla vynechavat postupne na nejaku dobu postupne niektore jedla: muku, mlieko, kukuricu, strukoviny, atd. Ak by to nepomohlo, tak asi len k tomu psychologovi.

ah marja

swistica co to hutoris? aka zbabelost?:O
ja som odisiel z vysky po mesiaci.. a nebolo to zo zbabelosti.. vybral som si nerozvazne predmet na ktory som po svojej strednej skole nemal, no nezda sa mi zbabele ze som odisiel .. skor som si spocital kolko je 2+2 a zbytocne neplatil za skolu ktoru len horko tazko urobim. A keby sa k tomu mali pridat dalsie problemi ci uz psych. alebo fyzicke.. tak to by zbabelostou uz vobec nezavanalo. fgh tebe radim urobit to tak ako to teraz vidis najlepsie .. no vsetko si par krat dobre premysli a mysli ake to moze mat dosledky pripadne bonusy .. podla toho sa rozhodni, no nezostan na riti.. penjaze su potrebne tak ako vzdelanie .

alzbee

Dobry plan..ale pises to takym stylom, ako by ti to malo vsetko na 100% vyjst. Kazdopadne, drzim palce, nech ti to teda vyjde:)

fgf

No tak vam tu tu vysvetlim. mam soc. fobiu, v triede som za cudaka, okrem toho sa vyskytli aj ine necakane osobne problemy, dalej pri uceni sa nemozem sustredit viac ako 5 min, to mam mozno nejaku poruchu pozornosti, o ktorej ani neviem a mnoho dalsich veci, ktore su len ako bonus.
Tym, ze by som si dal 2 roky pauzu by som sa dal do poriadku fyzicky(ci uz vyliecenie viacerych chorob, pricom jedna ma najviac stve, druha o dost menej aj ked je tiez vazna a zbytok sa da zniest a este by som aj nabral nejake svaly na zvysenie sebavedomia) Potom by som sa mohol dat do poriadku aj psychicky vdaka odporucanym kniham, ktore by som si mal cas precitat a tym, ze uz by ma neobmedzovala moja fyzicka stranka. Nieco by som aj porobil, nieco zarobil, ziskal nejake zivotne a socialne skusenosti a zrucnosti(vyuzitie tych knih v praxi), citil by som sa dobre aj pre to, ze som siel vlastnou cestou a potom by som sa s elanom a vysokym sebavedomim pustil do ucenia a predovsetkym, do noveho kolektivu, do ktoreho hned zapadnem, v ktorom nebudem najmladsi a ktory mi bude navyse sympatickejsi. Teraz ma z 35 dievcat po par mesiacoch zaujali len take 3 a aj to bolo len predtym, nez som ich spoznal.

No a co sa tyka navstevy psychologa, tak to nie je, ze ja by som sa citil divne, ale spolocnost to jednoducho stale tak vnima, ze kto ide za psychologom, nie je v poriadku. Mozno vo vyspelych statoch to uz tak nie je, ale tu urcite. A mama je ukecana, to by sa urcite rozsirilo po celej rodine. No a hlavne je, ze zatial sa necitim taky zufaly, ze by som to nezvladol sam. Problem je v tom, ze rodicom som to nevysvetlil, tak ako tu, oni si len myslia, ze som lenivy a nedospely a ze to prejde. Ale z mojho pohladu by bola aj fyzicka praca lepsia, ako sa tu trapit, kym neziskam titul.

A sun, mne tehotenstvo nehrozi, a to ani keby som bol dievca. To bolo z tvojej strany nezodpovedne :p

sun0808

Ja som si dupla po 4 semestri,lebo som si myslela,ze viem ,co robim...co myslela,bola som si ista...jasne,ze som sa viac nevratila,no teraz ked mam deti neuveris ,ako to lutujem;(zvaz si poriadne,ci si na tom az tak zle...

fcbfb

kks toto sa mi zda neskutocne divny pohlad, ze bol som za psychologom tak som nejako poskvrneny alebo ako by som to nazval je to normalna vec, zajdes za nim ked si nevies rady ako za obvodakom ked nachladnes a psychlog nerovna sa psychiater to tiez ( to by bolo ako uz nie obvodak ale napr. neurolog cize o dost vaznejsie komlikacie) no to k tomu trosku ma to irtuje a co s tvojou mamou to tazko nwm aky s nou mas vztah ci sa jej da normalne vysvetlit ze to proste nejde a hotovo alebo sa to aj vysvetlit da len pochopenie z jej strany v nedohladne, no sry ja ti nijako poradit nwm :) ale myslim ze si asi dost stary a je to skutocne odovodnene tak si dupni ze to jednoducho nejde a tym to hasne :)

lost

Ale zase potom ako by na mna okolie pozeralo, ze za psychologom som musel ist...

//

Okolie to nemusi zistit ak im to nepovies, (alebo ti co o tom vedia)

Dnes chodi dost ludi za psychologom podla mna, cize uz sa to asi neberie tak ze za nim chodia blazni...

Na druhej strane trapit sa v skole na silu tiez nie je vyhra.

Je pravdepodobne ze tie problemy co mas prestanu, alebo sa ciastocne zlepsia v priebehu 1-2-3 mesiacov ?