Tiky na ociach ( nadvihovanie obocia vo vypetejsich situaciach - mrkanie obocim)

Príspevok v téme: Tiky na ociach ( nadvihovanie obocia vo vypetejsich situaciach - mrkanie obocim)
plsPomozte

Dobry den, mam 20rokov a mam taky problem, asi polroka dozadu som zo dna na den zacal na sebe pozorovat ze vo vypetejsich situaciach mimovolne mrkam alebo teda nadvihujem obociami, volou sa to da ovplyvnit iba scasti, na nete som si nasiel nieco o tom, pisu ze je to sposobene stresami, v mojom pripade je to divne lebo cely zivot mam stresovy a praveze posledny rok mam obdobie ked mam menej stresov ako po minule roky a nikdy predtym sa mi toto nedialo, preto vobec nechapem preco zrazu...ma niekto podobne skusenosti alebo pozna niekto co to blizsie je a preco sa to prejavuje? budem vdacny za kazdy prispevok alebo radu,,,vopred moc dakujem lebo uz mi to zacina prerastat cez hlavu....

Denz

Projevuje se jemným, ale častým a intenzivním, škubáním ve víčku oka. Způsobuje ho nejčastěji přepracování, nevyspání, nepřiměřený stres (nervy) nebo konzumace lehkých drog. Já k tomu přidávám, nevhodný monitor, nevhodné osvětlení, vnější rušivé elementy (hluk atd.) a častá práce u počítače.

Trvání tohoto problému je různé, odhadem je to od 2 do 8 týdnů. Jak s tím bojovat:

Vysadit – zbavit se stresu (můžete zkusit třebas meditovat)
Pořádně se vyspat
Cvičit oči
Odstranit veškeré rušivé elementy
A hlavně nasadit vitamíny
Nejlepším vitamínem je B12 – k dostání v lékárně v podobě B-Komplex (Forte). Můžete konzumovat od 1 do 3 tablet denně. Výhodou B-komplex je to že neobsahuje jen B12 ale celou skupinu vitamínů B. Vitamín B12 také najdete v rybím tuku a nebo pivovarnických kvasnicích.

Dalším vitamínem, který pomáhá je magnézium (hořčík). Pozor ať se nepředávkujete, působí to totiž i na srdce. Můžete si jej koupit v lékárně, ale mnohdy stačí i vhodná minerálka nebo banány.

Když nic z toho nepomůže, bude asi lepší zajít za doktorem. Většinou to ale zmizí stejně rychle jak to příjde. Máte osobní zkušenost s tímto problémem, podělte se o ni s ostatními v komenářích.

Denz

Tiky spôsobené nervozitou
Tiky sú abnormálne reakcie nervovej sústavy, alebo ide o poškodenie mozgu, príp. prejav neurózy. Objavujú sa obyčajne na malých svalových skupinách buď jednotlivo alebo na viacerých miestach súčasne. Pohyby /grimasy, žmurkanie, krivenie úst, krčenie nosa, stále smrkanie/ sú mimovoľné, čiastočne sa však dajú potlačiť vôľou. Vhodnými prípravkami sú Avenamax /upokojenie organizmu/ a Magnesan /horčík pomáha odstraňovať kŕče a tiky/.