5 tipov, ako zabrániť bolesti chrbta zo sedavej práce

Táto diskusia patrí k článku: 5 tipov, ako zabrániť bolesti chrbta zo sedavej práce
5 tipov, ako zabrániť bolesti chrbta zo sedavej práce

Drvivá väčšina z nás trávi skoro celý deň pri počítači. Čím ďalej, tým viac ľudí trpí bolesťou chrbtice. Existujú užitočné tipy, ktoré môžete urobiť, aby ste zabránili, zvládli a dokonca sa zbavili bolesti chrbta. Všetko to začína tým, že si uvedomíte, ako sa vaše telo pohybuje. Venujte pozornosť skorým príznakom a vyhľadajte pomoc skôr, ako sa vaša bolesť zhorší.

ahjajjaj

bolesť chrbta možno dlhodobo eliminovať jedine pravidelným cvičením na chrbticu, a niekoľkými uvoľňovacími cvičeniami cez deň. Dôležité je sedieť na mäkkej stoličke, alebo na zdravotnej stoličke, kde je pohyblivé sedadlo, ktoré nás núti udržiavať rovnováhu, resp. nenechá zaháľať našim brušným svalom. Sedavú prácu je dobré kompenzovať športovo založeným hobby, prechádzka, plávanie, najmä plávanie na chrbte, nordic walking.

ivanuska265

niekedy stači sediet vzpriamene nehrbit sa, mat narovnane ramena. A velmi vela robi aj stolička na sedenie, hloavne ked ma niekto sedavu pracu, tak by sa malo sediet na kvalitnej stoličke, aby chrbat netrpel

janicka261

Neviem, či stačí dobrá stolička, ideálne kombinovať s fit loptou alebo ak je možné, tak aj s prácou po stojačky. Ak už robíte za počítačom, väčšinou vás postihne bolesť krížov alebo krku, k tomu stačí pár základných cvikov, napr. rehabklinik.sk Ak toto zanedbáte, za pár rokov, alebo aj mesiacov, máte postarané na pekný prúser.