pluzgiere na rukách

Príspevok v téme: pluzgiere na rukách
obycajna_mama

Vopred sa veľmi ospravedlnujem, že som moju prosbu zaradila do rubriky vztahy, aj ked nejde o vztahy. ale potrebujem radu všetkých starších mladších a sem chodí najviac ľudí, na ostatné už tak nie. Môjmu dospelému synovi sa na rukách spravili pluzgiere z ničoho nič. Vyzerá to ako popálené, ale nikde sa nepopálil, ani nijak nezranil. Skoro by som nad tým mávla rukou, keby mi dcéra neukázala na nete (brutálne) obrázky, že može ist o autoimunitné ochorenie..vyzerá to hrozne na tých obrázkoch, ako lepra!! Som vystrašená, psychicky hotová, v živote som o tom nepočula. A vraj sa to prejavuje až v strednom veku okolo 40 - 60 rokov.Verím a dúfam, že to nie je ono. Alergia na slnko alebo podobne to nie je, poznám pár ľudí a to sa prejavuje celkom inak, takým drobným výsevom vyrážok. PROSIM VAS, kto sa stretol s dačim podobnym??? Neviete, z čoho sa to robí? Ci to môže byť aj niečo iné? Samozrejme, že pôjdeme na odb. vysetrenie, ale aspon takto zatial, prosim, sa ozvite, kto by vedel poradit. Vdaka vsetkým.

obycajna_mama

Tak ľudia, diagnoza zo včera z pohotovosti - alergická reakcia, netreba nič, len potierať modrou indulonou a Zodac proti svrbeniu, že prejde. Reakcia z dnešného vyšetrenia kožnej - diagnóza - impetigo. Máme ATB na vnútorné užívanie, zvonka roztok do kúpeľa, púder, probiotiká... Sestra vzala výter z toho mokvajúceho.Vysoko nákazlivá infekcia. Netušíme, kde od koho (z čoho), doma čisto, chalan sa o seba tiež stará. Všetkým všetučkým ďakujem, ste zlatí, ako ste písali, radili.
Držte palce, vystrašila nás riadne, že sa to môže šíriť všade :-(
Pekný večer/ deň.

pettroneta

nekosil chlapec trávu, alebo neplel burinu? Existujú rastliny, ktorých keď sa šťava dostane na pokožku a svieti na to slnko, vytvoria sa z toho pľuzgiere. Je to napr. aj pašternák, a niektorým citlivým ľuďom to vyjde aj po práci s trávou. Ide o fotoalergickú reakciu. Lieči sa mastičkou s hormónmi a dosť ťažko a dlho sa to hojí. Pokožku treba chrániť pred slnečným svetlom, aby sa stav nezhoršoval.

in blossom

Nedaval si tie dva dni dozadu ibuprofen (nurofen, hocico s tou ucinnou latkou)? Takto sa moze prejavit alergicka reakcia na neho. Zajtra urcite treba ist k lekarovi, moze to byt aj nejaka infekcia alebo ta alergia a to je kazda minuta draha.

pouvazuj

Nemal v rukach zabu? Ropuchu?
Jedna nasa ropucha je jedovata a u deti a citlivych ludi vyvolava alergicke reakcie
Spytaj sa ci sa nehral so zabou
Pripadne ci neprisiel do kontaktu s nejakou chemickou latkou
Farba, riedidla, dezinfrkcne latky a pod.

obycajna_mama

všetko som už napísala. má to asi 2 dni. momentálne je v práci, neviem mu to odfotiť. alergiu má na roztoče a prach. s chemikáliami isto nič nerobil a teraz mi poslal sms, že sa mu spravili dalsie a mokva mu to a stipe. A kožná, ku ktorej chodievam ja, má od pondelka týžden dovolenku :-(

zena

Berie nejaké lieky, doplnky stravy? Menil kozmetiku? Čo robil predtým ako sa u neho vyskytli pľuzgiere - boli jeho ruky v styku s chemikáliou, studenou/horúcou vodou, dotýkal sa nejakých rastlín, uštipol ho nejaký hmyz...? Kde konkrétne to má, koľko toho je, veľkosť?