VEĽKÉ VZRUŠENIE

baburka13

No ja som teraz cez víkend bola s mojím priateľom, stretli sme sa po 6 týždňov, pretože on pracuje v inom meste, delí nás diaľka....bola som tesne po menštruacii, citíla som sa veľmi vzrušená, aj sa do mňa vystriekal...no na ďalší deň už som zbadala ružovo-priesvitný hlien, ktorý mi visel...mala som ho asi tak 2 dni, potom zase nič...takže asi sa dá posunuť ovulacia vzrušením....

janulka

Ja som o tom čítala v časopise Dieťa, kde nemenovaný docent toto "vypustil do sveta". Tiež som sa zhrozila pri pomyslení , že by žena pri silnom sexuálnom zážitku mala ovulovať. Tak som začala pátrať v literatúre a zistila som, že to nie je pravda. Je to len reklamný ťah, aby ženy zo strachu pred otehotnením brali hormonálnu antikoncepciu.
Prof. Williams P. Colins (oddelenie gynekológie a pôrodníctva)- Konferencia IEEF Birmingham 1997 "Na základe folikuloskopie, ultrazvuku, meraní hormonálnych hladín a zmien kvality hlienového príznaku bolo potvrdené, že ovulácia prebieha najčastejšie v noci (medzi 2.-3. hodinou rannou), v dobe odpočinku. Bolo tiež potvrdené, že pri rôznych dĺžkach menštruačných cyklov ovulácia v cykle VŽDY prebiehala len JEDENKRÁT!
Nuž čo k tomu dodať, len to aby na ľudskej "nevzdelanosti" už nikto neprofitoval.

basiik

lauritta nieco na tom bude, lebo menstruacny cyklus moze ovplyvnit viacero faktorov a jednym dost dolezitym je aj psychika. tvoj organizmus sa riadi aj podla toho, ako sa citis. takze ak prezivas velke stresy, telo si povie, ze teraz by popri tych stresoch nezvladalo aj babatko, tak pre istotu "odlozi" kramy na neskor. naopak, ak zazivas velmi silne vzrusenie, ktore sa opakuje pocas kratkeho obdobia, tvoria sa ti endorfiny - hormony stastia, ktore blahodarne posobia na organizmus, ktory si prave vtedy moze "zmysliet", ze chce babatko, lebo su na to dobre podmienky. poznam to z vlastnych skusenosti. ak sa nahodou riadis vypoctom plodnych a neplodnych dni, treba aj toto zobrat do uvahy.

jeja

Taketo veci nie su mozne! Ovulacia nastava niekedy v strede cyklu. Mozte to spozorovat jemnym vytokom, alebo citlivostou prs, alebo jemnymi bolestami v podbrusku. Ale pri velkom vzruseni to nie je mozne, aby sa uvolnil vajecnik, ak nie je na to spravny cas.

janaj

Ovulácia nevyzerá, ovulácia sa deje. Je to dej, pri ktorom sa zrelé vajíčko uvolní z vaječníka. Je to asi v strede menštr. cyklu,cca 14-16 deň od začiatku krvácania. Niektoré ženy vraj dokážu rozpoznať na sebe, kedy majú ovuláciu, ja teda nie.
Ano, je to pravda, pri veľkom vzrušení môže nastať tzv. vyprovokovaná ovulácia.